Hlavní obsah

Arabským bilionářům dal košem. Nikam nejdu! odmítl kouč lákavou nabídku z Anglie

Madrid/Praha

Peníze ani ve fotbale nezmohou všechno. Anglický Newcastle sice nedávno převzali bohatí saúdskoarabští majitelé, jejichž jmění se počítá v řádech bilionů korun, přesto se klubu po vyhazovu Steva Bruce stále nedaří zlanařit do svých služeb místo něj elitního kouče. Vyhlédnutý adept číslo jedna Unai Emery vábení šejků odmítl.

Foto: Pablo Morano, Reuters

Trenér Villarrealu Unai Emery do Newcastlu neodejde.

Článek

Čtyřnásobný vítěz Evropské ligy poděkoval za zájem, nicméně dál se hodlá naplno věnovat angažmá ve Villarrealu.

„Bez ohledu na to, jaký humbuk se včera spustil v zahraničí, v našem klubu panovala otevřenost a loajalita k rodině Roigů a mému týmu, což je nejdůležitější. Villarreal je mým domovem a já se mu věnuji na sto procent. Jsem vděčný za zájem z velkého klubu, ale ještě vděčnější jsem za to, že tady můžu být. Proto jsem Fernandu Roigovi (majitel a prezident Villarrealu) sdělil své rozhodnutí, že chci zůstat nadále součástí tohoto projektu," napsal Emery na sociálních sítích.

Podle známého španělského fotbalového experta Guillema Balaguea Emery odmítl lukrativní nabídku z Ostrovů i proto, že v Newcastlu chybí od nových majitelů jasná vize.

I prezident Villarrealu Roig se nechal slyšet, že nemá o setrvání Emeryho, jenž má ve smlouvě výstupní klauzuli v přepočtu kolem 180 milionů korun, strach.

„Jsem si jistý, že se nehodlá nikam odejít. Unai má s námi smlouvu. A smlouvy jsou od toho, aby se dodržovaly," řekl Roig v úterý španělským médiím.

Reklama

Související témata: