Hlavní obsah

Bale odmítá návrat do Premier League, tvrdí jeho agent

Karel FeltPrávo

Třicetiletý útočník Realu Madrid a kapitán velšské reprezentace Gareth Bale odmítl návrat do Premiér League, o němž se už dva měsíce spekuluje. BBC to řekl jeho agent Jonathan Barnett. Bale chce dohrát v Realu svoji kariéru, i když momentálně nemá s koučem Zinedine Zidanem nejlepší vztahy, a přednost dostávají mladší útočníci. Do jiného španělského klubu by ho Real nepustil.

Foto: Susana Vera, Reuters

Fotbalista Gareth Bale v Realu Madrid není zrovna šťastný, u fanoušků není zrovna oblíbený.

Článek

Bale přestoupil do Realu z Tottenhamu v roce 2013 za tehdy rekordních 100 milionů eur (asi 2,57 miliardy korun). Jeho aktuální cena je podle renomovanému webu Transfermarkt 32 milionů eur (851 milionů korun) a Real nehodlá o nižší částce, než 30 milionů eur jednat. Velký zájem měly Tottenham a Newcastle, do něhož hodlá vstoupit, k nelibosti ostatních klubů, saúdskoarabský korunní princ Mohamed bin Salmán. Právě on na Velšana ukázal. Už loni Bale odmítl přestup do Číny.

Bale s Realem vyhrál čtyřikrát Ligu mistrů, třikrát MS klubů, jednou byl španělským mistrem, jedenkrát zvedl nad hlavu Královský pohár a jednou španělský Superpohár. „Kromě mistrovství světa a Evropy vyhrál prakticky vše, co se dalo. Reprezentuje Wales, takže na zmíněné trofeje těžko dosáhne. V Madridu je spokojený, osvojil si tamní životní styl, nechce podstupovat další změnu. Věří také, že si dokáže vybojovat lepší postavení v klubu, zejména po restartu, kdy bude program nahuštěný. Je si vědomí, že ani s jedním ze zmíněných anglických klubů by úspěchů jako s Realem nedosáhl," zdůraznil Barnett ve vysílání BBC.

Velšan akceptoval i snížení platu. „Není to jen o penězích. Až se fotbal vrátí do normální situace, vrátí se i peníze. Myslím si, že v létě půjdou ceny hráčů na přestupovém trhu dolů, žádné mega přestupy, ale ani změn nebude tolik jako obvykle. Až se situace zlepší, velké přestupy zase přijdou. Kluby se totiž naučí lépe hospodařit, aby si mohly dovolit kvalitní hráče, po nichž touží," konstatoval Barnett.

Reklama