Hlavní obsah

Barcelona si našla náhradu za Fábregase. Španěl údajně míří do Chelsea

Barcelona

Španělský reprezentační záložník Cesc Fábregas má nakročeno zpátky na britské ostrovy, konkrétně do londýnské Chelsea. Jeho přestupu už podle listu El Mundo Deportivo nic nebrání, neboť Barcelona si vyhlédla jeho náhradníka - záložníka Ivana Rakitiče ze Sevilly. Kromě chorvatského reprezentanta mají na Camp Nou v létě přijít i další tři fotbalisté. Konkrétně se jedná o brankáře Claudia Brava a dvojici obránců Marquinhos a Jérémy Mathieu.

Foto: Antonio Bronic, Reuters

Chorvatský záložník Ivan Rakitič (vlevo) má údajně nakročeno do Barcelony.

Článek

O odchodu Fábregase se mluví už několik měsíců. Spekulace nedávno umocnil jeho spoluhráč Gérard Piqué, který v rozhovoru s trenérem Španělska Vicentem del Bosquem uvedl, že sedmadvacetiletý záložník již stvrdil svůj odchod z Katalánska podpisem smlouvy s novým zaměstnavatelem. Tím by měla být za 33 miliónů eur londýnská Chelsea.

Vedení katalánského týmu si údajně našlo náhradu v podobě Ivana Rakitiče. Šestadvacetiletý Chorvat letos dovedl Sevillu k triumfu v Evropské lize a v současné době se připravuje s národním týmem na MS v Brazílii. Barcelona za něj nabízí 20 miliónů eura šestadvacetiletý chorvatský reprezentant už potvrdil, že po šampionátu zamíří na Nou Camp.

Barca chystá v létě velkou přestavbu. Do klubu už přišli brankář Marc-André ter Stegen z Borussie Mönchengladbach a talentovaný chorvatský záložník Alen Halilovič z Dinama Záhřeb. Katalánci chtějí získat ještě jednoho brankáře - chilského reprezentanta Claudia Brava, za kterého by měl do San Sebastianu jít výměnou Jonathan dos Santos. Šanci prý má také mexický reprezentační gólman Guillermo Ochoa.

Na Camp Nou musí posílit i obranné řady a prioritou je levonohý Jérémy Mathieu. Třicetiletý zadák Valencie se s vedením Netopýrů nedomluvil na prodloužení smlouvy a podle El Mundo Deportivo by rád zkusil novou výzvu. Hostování s opcí na přestup nabízí Barcelona do Paříže-SG za talentovaného, teprve dvacetiletého brazilského stopera Marquinhose.

Reklama