Hlavní obsah

Bývalý předseda Realu Sanz po nákaze koronavirem zemřel

V sobotu večer v madridské nemocnici podlehl koronaviru bývalý prezident Realu Madrid Lorenzo Sanz. Bylo mu 76 let. Zdravotní potíže měl od minulého týdne, v úterý mu prudce stoupla horečka, měl potíže s dýcháním a test potvrdil nákazu virem COVID-19. V kombinaci s infekcí ledvin, s nimiž měl potíže delší čas, se ukázala nákaza jako smrtelná. Byl hospitalizován v nemocnici, kde viru podlehl. Úmrtí oznámil jeho mladší syn na twitteru.

Foto: Sport.cz

Lorenzo Sanz podlehl koronaviru

Článek

„Můj otec právě zemřel. Byl to jeden z nejlepších, nejodvážnějších a nejpracovanějších lidí, jaké jsem v životě potkal. Jeho vášní byly rodina a Real Madrid. Takto odejít si nezasloužil," napsal na Twitter jeho mladší syn Lorenzo Sanz Duran.

Sanz vedl Real od listopadu 1995 do července 2000. Pod jeho vedením klub dvakrát vyhrál Ligu mistrů, v roce 1998 to bylo po dlouhých dvaatřiceti letech čekání, v roce 2000 přidal druhé „Sanzovo" vítězství. Přidal i tři mistrovské tituly. Jeho dres v té době oblékali Casillas, Ilgner, Panucci, Salgado, Hierro, Roberto Carlos, Seedorf, Karembeu, McManaman, Anelka, Mijatovič, Šuker, Morientes či Raúl. V roce 2000 prohrál volby se současným prezidentem Florentinem Pérezem. Sanz krátce vlastnil i klub z Málagy. Jako realitní a stavební magnát patřil k nejbohatším lidem ve Španělsku.

„Je to šokující a krutá zpráva nejen pro nás všechny, kdo milujeme Real. Lorenzo byl jeho součástí a navždy jí zůstane. Stadión Santiago Bernabéu se zahalí do smutku jako naše srdce," uvedl současný šéf Florentino Pérez.

„Lorenzo byl skvělý člověk, můj přítel. Do Realu mě přivedl a staral se o mne jako otec," složil poklonu legendární levý obránce a brazilský mistr světa Roberto Carlos.

„Nemohu tomu uvěřit... Odešel člověk, který pro Real žil a udělal by pro jeho úspěch cokoliv. Vždycky se snažil, aby šanci dostávali jeho odchovanci. Vděčím mu za mnohé jako fotbalista i jako člověk," přidal se útočník Raúl González Blanco.

Reklama