Hlavní obsah

Famózní gól z půlky! Španělský stoper překvapil brankáře precizní střelou z 50 metrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělský střední obránce Marc Bartra se v přátelském utkání Realu Betis s anglickým Burnley blýskl nádherným gólem zpoza půlící čáry, kterým srovnal stav zápasu na konečných 1:1. Efektní a zároveň efektivní dloubáček hostujícího gólmana Jamese Trafforda zaskočil a na rychlou střelu tak nedokázal zareagovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Bartra byl poslán na trávník až na začátku druhého poločasu a už po pěti minutách skóroval. Osudová situace nastala v čase 50:04, kdy se dvaatřicetiletý Španěl pohotově ujal přímého kopu uvnitř středového kruhu a překvapil brankáře soupeře.

V té době už oba celky hrály v deseti mužích, na konci první půle totiž byli vyloučeni Luiz Felipe a Johann Gudmundsson. Brazilec se prohřešil nebezpečným skluzem zezadu a islandskému reprezentantovi udělil sudí dvě žluté karty po následné potyčce právě s Felipem. Po brance Bartry už žádný z týmů síť nerozvlnil. Zápas tak skončil výsledkem 1:1.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.