Hlavní obsah

Fotbal má zelenou! Vrací se další elitní evropská soutěž, začne La Liga

Aktualizováno

panělská fotbalová liga může po koronavirové pauze znovu začít od 8. června. Restart přerušené sezony v dřívějším termínu schválila vláda. Oznámil to premiér Pedro Sánchez na dnešní tiskové konferenci. Přesné datum zahájení soutěže určí vedení ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Španělská liga může začít 8. června

Článek

Dosud se ve španělských médiích spekulovalo o tom, že by se mohla sezona znovu rozehrát v pátek 12. června městským derby mezi FC Sevilla a Betisem. Povolení hrát zápasy od pondělí 8. června platí i pro druhou ligu.

Sánchez ujistil, že Španělsko už má to nejhorší za sebou a nárůst nemocných i úmrtí s covidem-19 v posledních týdnech neustále klesá. Celkem země evidovala přes 234.000 nakažených a více než 28.500 obětí koronaviru. "Španělsko udělalo, co bylo potřeba a teď se před námi všemi otevírají nové horizonty. Přišel čas obnovit mnoho každodenních aktivit. La Liga může znovu začít od 8. června," řekl.

Španělské kluby tento týden otevřely tréninková centra a vrátily se po měsících individuální domácí přípravy ke společnému tréninku v malých skupinách. Přechod doprovází řada bezpečnostních a hygienických opatření, nezbytná omezení budou platit i pro ligový provoz.

Ve španělské lize, která byla přerušena stejně jako většina sportovních soutěží v polovině března, zbývá do konce ročníku odehrát jedenáct kol. Tabulku vede Barcelona o dva body před Realem Madrid. Šéf ligy Javier Tebas odhadl ztráty vzniklé nucenou pauzou na miliardu eur.

Z elitních evropských soutěží se zatím rozběhla jen německá liga, která odstartovala o minulém víkendu. V Česku se znovu začne hrát dnes. V Itálii plánují restart na druhou polovinu června.

Reklama

Související témata: