Hlavní obsah

Fotbalisté Zaragozy mají nového trenéra

ZARAGOZA

Fotbalisté Zaragozy mají nového trenéra. Kouč Victor Fernandez se po nedělní remíze 2:2 s Mallorkou dohodl s klubem na ukončení smlouvy a dnes odpoledne vedení dvanáctého celku španělské ligy představilo jako jeho nástupce Andera Garitana. Ten dosud vedl v Zaragoze mládež.

Článek

"Po utkání jsem se sešel se členy vedení klubu a poté i s Fernandezem a dohodli jsme se na ukončení smlouvy," řekl agentuře AP předseda Zaragozy Eduardo Bandres. "Máme za to, že naše rozhodnutí bylo z pohledu posledních výsledků nezbytné," dodal.

Zaragoza měla před sezonou smělé plány a chtěla útočit na místa zaručující účast v Lize mistrů. Místo toho však týmu patří po 19 kolech dvanácté místo.

Sedmačtyřicetiletý Fernandez tak nenavázal na své předchozí úspěšné působení v Zaragoze, se kterou v letech 1991 až 1996 vyhrál Španělský pohár a Pohár vítězů pohárů. Zastavit pád tabulkou i sérii devíti zápasů bez výhry má osmatřicetiletý Garitano, který coby hráč strávil v Zaragoze šest sezon. Premiéra ho čeká ve středu ve Španělském poháru.

Reklama

Související témata: