Hlavní obsah

Geniální, spektakulární, unikátní. Messimu po vyrovnání rekordu složili poctu současní i bývalí spoluhráči

Barcelona

Hvězdnému fotbalistovi Lionelu Messimu po vyrovnání rekordu v počtu startů za Barcelonu složili poctu současní i bývalí spoluhráči z katalánského týmu včetně Xaviho Hernándeze, jehož maximum 767 soutěžních zápasů argentinský kapitán v pondělí dotáhl. Při ligovém vítězství 4:1 nad Huescou se navíc Messi blýskl dvěma góly a asistencí.

Foto: Albert Gea, Reuters

Lionel Messi z Barcelony při zápase s Huescou, kdy vyrovnal klubový rekod Xaviho Hernándeze.

Článek

"Unikátní, hvězdný, legendární, geniální, spektakulární". I těmito superlativy z úst barcelonských hráčů na adresu Messiho začíná speciální čtyřminutové video, které klub zveřejnil na webových stránkách a sociálních sítích.

"Tohle číslo se zdálo být nepřekonatelné. Tobě se to povedlo a já ti tleskám, vzkázal někdejší kapitán Carles Puyol. "Nikdo si ten rekord nezaslouží víc než ty," přidal jiný bývalý obránce Javier Mascherano. Další gratulace virtuálně poslali například Luis Suárez, Andrés Iniesta, Ronaldinho, Neymar nebo Cesc Fábregas.

Třiatřicetiletého kanonýra, který je s 661 soutěžními brankami i historicky nejlepším střelcem Barcelony, velebili také současní spoluhráči. "Díky za všechno, co dáváš barcelonským fanouškům, i za to, že spolu můžeme sdílet mnoho chvil na hřišti i mimo něj," řekl krajní bek Jordi Alba. "Skvělá práce. Tento rekord reprezentuje všechno, čeho si dosáhl za dlouhá léta v našem dresu," doplnil stoper Gerard Piqué.

Barcelonští doufají, že Messi prodlouží smlouvu a bude dál překonávat a vylepšovat rekordy v katalánském mužstvu. Šestinásobný držitel Zlatého míče chtěl klub kvůli nespokojenosti s jeho směřováním a tehdejším vedením opustit už před sezonou, ale kvůli hrozícímu soudu zůstal. V červnu může z Camp Nou odejít zadarmo.

"Beru jako poctu, že mě překonáš v počtu oficiálních utkání za Barcelonu. Přeju ti, abys dál bojoval a odehrál mnoho dalších sezon a zápasů, ať může příběh pokračovat," prohlásil někdejší záložník a barcelonský kapitán Xavi, který v současnosti trénuje katarský Al Sadd. "Pokračuj v psaní historie. Doufám, že přidáš mnoho dalších utkání. Je pro mě ctí hrát po tvém boku," dodal krajní obránce či středopolař Sergi Roberto.

Gratulanti zakončili emotivní video napodobením Messiho ikonické gólové oslavy, při níž zvedá hlavu a oba ukazováčky směrem k nebi na počest zesnulé babičky.

Reklama

Související témata: