Hlavní obsah

Historické vítězství, hodnotil Xavi triumf zdecimované Barcelony na Mallorce

Trenér fotbalistů Barcelony Xavi považuje nedělní ligové vítězství 1:0 na hřišti Mallorky za "historické". Katalánci kvůli množství zranění a koronaviru v mužstvu postrádali až 15 hráčů A-týmu včetně několika opor.

Foto: Nacho Doce, Reuters

Trenér fotbalistů Barcelony Xavi považuje nedělní ligové vítězství 1:0 na hřišti Mallorky za "historické"

Článek

"Pro náš klub je to historická výhra, nepřeháním," citovala Xaviho agentura Reuters. "Chybělo nám tolik hráčů, přesto si vezeme domů vítězství. Tyhle tři body mají cenu zlata," dodala klubová legenda.

Pozitivní testy na koronavirus zasáhly většinu klubů La Ligy, žádný ale tolik jako Barcelonu. Xavi v týdnu kritizoval vedení soutěže, že utkání neodložilo, nakonec musel kádr doplnit devíti hráči z B-týmu.

Debut v La Lize si odbyli osmnáctiletý Estanislau Pedrola a dvacetiletý Álvaro Sanz, podruhé nastoupil sedmnáctiletý Ilias Akhomach. Barcelona měla věkový průměr základní sestavy 24 let a 201 dní, třetí nejnižší za posledních 15 let.

"Mladíci se ukázali v dobrém světle a Ter Stegen v závěru předvedl neuvěřitelný zákrok. Jsem nadšený, že jsme tu dokázali vyhrát," pochválil trenér Katalánců i brankáře Marca-Andrého ter Stegena.

Devětadvacetiletý německý gólman v nastavení reflexivně vyrazil paží Costovo zakončení z bezprostřední blízkosti. Barceloně tak stačila jediná trefa Luuka de Jonga z 44. minuty.

"Blaugranas" se výhrou posunuli na páté místo tabulky a už jen dva body ztrácí na třetí Betis Sevilla. Další duel je čeká ve středu v poháru na hřišti Linaresu.

Reklama

Související témata: