Hlavní obsah

Hotovo! Fotbalisty Realu Madrid povede trenér Benítez

Madrid

Nástupcem trenéra Carla Ancelottiho na lavičce Realu Madrid bude podle očekávání Rafael Benítez. Zkušený španělský kouč, který naposledy vedl fotbalisty Neapole, se s vedením Bílého baletu domluvil na tříletém kontraktu. Informoval o tom server goal.com.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Rafael Benítez bude trénovat Real Madrid.

Článek

Pětapadesátiletý španělský kouč ještě v neděli vedl Neapol v závěrečném 38. kole italské Serie A. Jeho rozlučka s Azzurri se mu ovšem nevydařila. Tým podlehl doma římskému Laziu 2:4, v lize tak obsadil pátou příčku a v příštím ročníku se musí smířit "jen" s účastí v Evropské lize.

Hned po skončení sezóny zamířil Benítez do Madridu, aby dojednal spolupráci se španělským gigantem. Benítez byl hlavním favoritem na trenérský post po odvolaném Ancelottim, jenž přišel do Realu v roce 2013. S klubem dokázal vloni zvítězit v Champions League, letos ale vypadl v semifinále s Juventusem Turín. Titul nezískal Bílý balet ani v lize, když skončil druhý za Barcelonou.

Benítez má za sebou jako trenér řadu úspěchů. S Valencií dvakrát vyhrál La Ligu (2002, 2004) i Pohár UEFA (2004), s Liverpoolem triumfoval v Lize mistrů (2005) a před dvěma lety dovedl Chelsea k prvenství v Evropské lize.

Vyhraje trenér Rafael Benítez v příští sezóně s Realem Madrid španělskou ligu?
Ano
21,7 %
Ne
78,3 %
Celkem hlasovalo 4381 čtenářů.

Reklama

Související témata: