Hlavní obsah

Hudba nedaleké budoucnosti. Real Madrid představil nový stadion. Je ohromující!

Vedení Realu představilo během úterní tiskové konference v Madridu novou podobu stadionu Satiago Bernabéu. Rekonstrukce stávajícího svatostánku započne po konci letošní sezony. Součástí přestavby bude zatahovací střecha, nová fasáda, působivá video obrazovka kolem celé arény a mnoho dalších novinek. Cena je odhadována na více než 500 milionů eur. Hotovo by mělo být do tří až čtyř let.

Foto: Handout, Reuters

Vizualizace nového stadionu Realu Madrid Santiago Bernabéu.

Článek

Real Madrid potvrdil, že rekonstrukce začne letos po konci španělské soutěže. Práce zaberou tři až čtyři roky, klub se ale ze své tradiční adresy po dobu zvelebování stěhovat nemusí. Těžké práce totiž budou probíhat mimo fotbalovou sezonu.

Dvaasedmdesátiletý stadion se dočká zatahovací střechy a také kompletně nové fasády, která bude v noci svítit rozličnými světelnými efekty a zakryje dominantní věžovité sloupy stávající podoby. Dění na hrací ploše 80 000 diváků zpříjemní obří obrazovka, která bude po obvodu celé střechy.

„Nové Santiago Bernabéu bude nejlepším stadionem na světě," hrdě prohlásil prezident klubu Florentino Pérez. Nový komplex zabere plochu 66 000 metrů čtverečních a bude nabízet různá rekreační a zábavní zařízení. Velkolepá přestavba spolkne více než 500 milionů euro, jak píší španělská média.

Real se o přestavbu svého svatostánku pokoušel už několikrát v minulosti. Vždy ale narazil na odpor zástupců města uvolnit klubu okolní plochu, která je pro zahájení rekonstrukce nezbytná. Nynější plán se ale konečně dočkal zelené. Real na něm pracoval od roku 2009.

Reklama

Související témata: