Hlavní obsah

Jsem zpátky! hlásí Vaclík. Pauzu nenesl lehce, ani neměl chuť koukat na fotbal

Sevilla

Reprezentační brankář Tomáš Vaclík zažil nejdelší pauzu způsobenou zraněním v kariéře a po téměř dvouměsíčních problémech s kolenem se vrátil do tréninku Sevilly. Jedenatřicetiletý fotbalista věří, že ve španělském mužstvu dostane na hřišti šanci zabojovat o novou smlouvu, stávající mu vyprší po sezoně. „Rád bych ještě dostal šanci zabojovat o její prodloužení přímo na hřišti,“ klade si za cíl.

Foto: facebook Tomáše Vaclíka

Tomáš Vaclík během tréninku Sevilly.

Článek

Zranil se 2. prosince během rozcvičky před domácím duelem skupiny Ligy mistrů s Chelsea. Nucená pauza pro něj byla strašně dlouhá.

„Konečně můžu zase říct: Jsem zpátky! Od začátku týdne jsem se připojil do tréninku s týmem a o víkendu bych už bych možná mohl být trenérovi k dispozici na zápas v Eibaru," hlásí Tomáš Vaclík na svém facebooku.

Tomáš Vaclík vyhrál anketu Fotbalista rokuVideo: FAČR

V nominaci na sobotní zápas ještě chybí, podstatný je však návrat do přípravy s týmem.

„Cítím se dobře, koleno mě nebolí, ale samozřejmě je potřeba dotrénovat a dostat do hlavy zpátky zajeté automatismy. Předtím jsem už sice trénoval individuálně s kondičním trenérem v posilovně, kde jsme se snažili simulovat brankářské pohyby, ale na hřišti je to pak stejně úplně jiné," líčí česká brankářská jednička.

Chmury mírnily pokroky roční Melissy

„Nikdy v kariéře jsem nezažil tak dlouhou pauzu kvůli zranění, tak doufám, že se s příchodem nového roku zase všechno otočí do pozitivna," doufá Vaclík.

Netají, že nucená absence ho citelně zasáhla.

Vítěz ankety Zlatý míč Tomáš Vaclík. Jaké změny ho čekají v Seville a co říká rozlučce Petra Čecha?Video: Sport.cz

„Upřímně, ze začátku jsem to nenesl lehce. Ani jsem neměl chuť koukat na fotbal. Ale když jsem pak viděl, jak jsou spoluhráči pořád na cestách a já alespoň sleduji denní pokroky roční Melissy, trošku jsem se nad problémy povznesl," pousměje se při zmínce o druhorozeném zlatíčku.

Čas ušetřil jen z hlediska cestování. „Rehabilitace a individuální trénink jsou časově náročnější než běžný režim, protože program nás zraněných či rehabilitujících je uzpůsobený tak, abychom u fyzioterapeutů nezabírali místo zdravým," vysvětluje čtyřiatřicetinásobný reprezentant.

Jaké s ním má vedení plány?

Je mu jasné, že teď je především potřeba být trpělivý a čekat na svou příležitost.

Foto: Sport.cz

Tomáš Vaclík s trofejí pro vítěze Evropské ligy.

„Na konci léta mi v Seville končí smlouva a já bych rád ještě dostal šanci zabojovat o její prodloužení přímo na hřišti. Celé rodině se nám tu líbí, klub, město i celkový život je tu super. Tak uvidíme, jaké má se mnou vedení plány," uzavírá ostravský rodák.

Sezonu začínal jako dvojka Sevilly, na delší čas se do branky dostal jen v době, kdy jeho marocký konkurent Jasín Bunú onemocněl covidem-19. Celkem bývalý gólman Basileje nebo pražské Sparty v aktuálním ročníku za andaluský tým odchytal pět soutěžních utkání - tři ve španělské lize a dvě v Lize mistrů.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: