Hlavní obsah

Jsme silní i bez Neymara, vzkázal Rakitič, i když Brazilcova odchodu z Barcelony pořád lituje

Barcelona sice vstoupila do nové sezóny suverénně, neboť na úvod Ligy mistrů smetla loňského finalistu turínský Juventus a ve španělské lize jde od vítězství k vítězství, takže na madridský Real obhajující titul už má po pěti kolech sedm bodů k dobru, přesto její hráči dál těžko skousávají Neymarův přestup do Paris Saint-Germain. „Šlo o špatné rozhodnutí. Klub měl jeho odchodu do Francie zabránit za každou cenu,“ opakoval v rozhovoru pro BBC World Service Ivan Rakitič.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Barcelonský Ivan Rakitič (vlevo) se raduje z gólu, na snímku s ním je Mehdi Benatia z Juventusu.

Článek

Barcelona byla bezmocná, když francouzský klub akceptoval výstupní klauzuli ve Neymarově smlouvě. Paris Saint-Germain prostě zaplatil rekordních 222 miliónů eur a brazilská hvězda byla volná. Na Campo Nou ji už nic nedrželo.

„Každopádně to bylo špatné rozhodnutí. Možná se dalo něco udělat, třeba šlo dojednat s Neymarem podmínky nové smlouvy, aby zůstal. Nejen já, ale my všichni chtěli, aby v našem týmu zůstal," nemůže chorvatský legionář stále překousnout, že brazilský spoluhráč odešel.

„Nejenže to byl jeden z nejlepších fotbalistů, jaké znám, ale byl to i skvělý kluk. Skutečně velký člověk, který byl pro naši šatnu nesmírně důležitý," netají devětadvacetiletý záložník Barcelony.

„Těžké se vyrovnat s tím, že už mezi nás nepatři. Pro mě i pro mužstvo," zdůraznil Rakitič, že nejde jen o jeho názor.

„Musíme ale Neymarovo rozhodnutí respektovat. Pokud se našel klub, který za něho byl ochoten požadovanou sumu zaplatit a jestliže se on sám rozhodl Barcelonu opustit, nezbývá než mu popřát štěstí a hodně gólů, které bude v Paříži určitě dál střílet. My musíme pokračovat bez něho a být pořád tak silní, jako byli s ním. Ostatně, od začátku sezóny přesvědčivě dokazujeme, že silní jsme," vzkázal do fotbalového světa Rakitič.

Reklama

Související témata: