Hlavní obsah

Messi to s budoucností v Barceloně nevidí růžově, měl o tom už informovat Koemana

Argentinský fotbalista Lionel Messi podle zahraničních médií informoval nového trenéra Barcelony Ronalda Koemana o tom, že má pochybnosti ohledně svého dalšího setrvání na Camp Nou. Hvězda „Blaugranas“ má smlouvu platnou ještě na jeden rok, po celou dobu svého působení v katalánském velkoklubu ale ještě zřejmě nikdy nebyl k odchodu blíž než právě teď.

Foto: Pool, Reuters

Po debaklu v Lize mistrů byl Lionel Messi hodně zklamaný. Barcelona dostala od Bayernu pořádně nařezáno.

Článek

Barcelona má za sebou katastrofální ročník. Zmar letošní sezony na domácí scéně korunovala drtivá čtvrtfinálová porážka v Lize mistrů s Bayernem 2:8. Následovalo odvolání trenéra Setiéna, na jehož místo přišel nizozemský stratég Ronald Koeman. Největší otazník teď visí nad Lionelem Messim a nad tím, jestli bude na Camp Nou působit i v dalším fotbalovém roce.

Argentinské útočné eso mělo dokonce předčasně ukončit dovolenou, aby se s novým trenérem sešlo a společně se pobavili o budoucnosti. Podle španělských médií Messi Koemanovi oznámil, že to se svým dalším působením v Barceloně nevidí růžově. Zároveň si měl ale údajně postesknout nad tím, že opustit klub ve chvíli, kdy má smlouvu platnou ještě na jeden rok, pro něj bude obtížné.

Vedení Barcelony o zmiňovaném postoji svého klenotu už pár dní ví. Prezident Josep Maria Bartomeu si měl od nizozemského trenéra mimo jiné slibovat právě to, že frustrovaného Messiho dokáže k pokračování na Camp Nou přesvědčit. Argentinec je ale zjevně děním v katalánském velkoklubu už dlouhodobě unaven a upřednostňuje jiné řešení.

Pravdou ale zůstává, že klauzule v Messiho smlouvě činí astronomických 700 milionů eur (asi 18 miliard korun), a pokud si vedení Barcelony usmyslí, že Messimu odchod neumožní, jen těžko s tím dlouholetá opora „Blaugranas" něco může provést.

To ovšem neznamená, že nějaký movitý klub nemůže Barceloně předložit nabídku, která by věci mohla dát do pohybu. Španělská média v posledních dnech nejčastěji zmiňují zájem Interu Milán.

Reklama

Související témata: