Hlavní obsah

Myslím pozitivně, bránil se kouč Realu Benítez i po dramatické zápletce na Ukrajině

Lov/Praha

Benítez si zahrává a Real s ním. Jako by nestačil sobotní výprask v El Clásico, ještě komplikace na Ukrajině. Bílý balet měl sice postup ze základní skupiny Ligy mistrů jistý, ovšem dramatická zápletka, kterou připustil v konfrontaci se Šachtarem Doněck, opět nahrála Benítezovým kritikům. Real už totiž vedl 4:0, ale v posledních dvaceti minutích se strachoval o výhru, neboť Lucescův tým vstřelil tři góly a sahal po remíze.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Cristiano Ronaldo vstřelil na Ukrajině první gól, který Šachtarem otřásl.

Článek

Tři góly inkasované v ligovém střetnutí se Sevillou, čtyři v sobotu v prestižním duelu s Barcelonou, tři, které dostal Real ve Lvově, kde se pátý díl Ligy mistrů hrál. Deset obdržených branek ve třech po sobě jdoucích střetnutích svědčí o tom, že madridské mužstvo má v posledních dnech a týdnech s obrannou činností neskonalé problémy.

Benítez mužstvo bránil

„Chyby, kterých jsme se dopustili, a góly, jež jsme od Šachtaru dostali, si samozřejmě budu analyzovat, ale já myslím pozitivně. S prvními sedmdesáti osmi minutami jsem byl velice spokojený," odmítal Rafael Benítez po středečním zápase přijmout kritiku, která se na něho valí ze všech stran.

„Hráli jsme skvěle, dali čtyři branky a až chyby před dvěma inkasovanými góly otřásly naší sebedůvěrou. Zvlástě první z pokutového kopu, o kterém si nejsem jistý, že byl nařízený správně. Ale za stavu 4:0 není divu, že podlehnete přesvědčení, že je hotovo," bránil své svěřence.

„Opravdu jsme si mysleli, že vše je hotovo a uděláno, takže jsme hráli až příliš uvolněně. Domácí nás ale překvapili. Důležité ovšem bylo, že jsme vítězství uhájili a jsme ve skupině na první příčce," přiznával jeden z autorů gólů Daniel Carvajal, že uspokojení v řadách Bílého baletu bylo v závěru až příliš.

„Stejně důležité bylo, že jsme si tentokrát počínali jako tým. V obraně i ofenzivě. To byla naše pozitivní odezva na El Clásico," naznačoval, že oproti sobotnímu střetnutí s Barcelonou došlo ve hře jeho mužstva ke zlepšení.

El Clásico jako černá můra

„Tím ale nechci tvrdit, že jsme v sobotu nechtěli vyhrát a nebojovali proti Barceloně jako tým. Rozhodně to nebylo o postoji," vracel se Carvajal k výprasku, který se nad Realem stále vznáší jako černá můra. „Je ale listopad a máme v nohou už příliš zápasů v domácí soutěži i Lize mistrů."

„U nás to nebylo o nedostatku sil, ale o hloupých chybách, kterých jsme se dopouštěli. A také o mentalitě hráčů. Jakmile dostanou laciný gól, ztratí srdce, což střetnutí s Realem zase dokázalo," vyčítal rumunský kouč ve službách Šachtaru Mircea Lucescu svým svěřencům, že se nechali úvodní trefou Ronalda až příliš vykolejit.

Absence dvou zkušených hráčů Srny a Kuchera se na chybující defenzivě ukrajinského mistra také projevila. „Pro Real není problém nahradit dva hráče, kteří ze sestavy vypadnou, pro nás je to ale mnohem obtížnější," posteskl si.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články