Hlavní obsah

Nejkrásnější zpráva pro Navase. Do United nejdeš, uslyšel brankář a rozplakal se štěstím

Madrid

Měl už sbaleno a chystal se odletět na Ostrovy. Konec Keylora Navase na Santiago Bernabéu se zdál být definitivně zpečetěn. Těsně před koncem přestupového období se totiž Real dohodl s Manchesterem United na přestupu Davida de Gey. Na Old Trafford měl místo španělského fotbalového reprezentanta zamířit právě Navas. Jenže ostře sledovaný transfer se na poslední chvíli kvůli administrativním průtahům neuskutečnil a kostarickému brankáři, jenž zazářil na MS v Brazílii, spadl obrovský balvan ze srdce.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Realu Madrid Keylor Navas

Článek

Pořádně si oddechl, to je jasné. Vždyť v brance Bílého baletu se zabydlel, po odchodu ikony klubu Ikera Casillase se stal v Realu gólmanskou jedničkou a se svými výkony mohl být spokojen. V pěti soutěžních utkáních nové sezóny ani jednou nelovil míč ze sítě. Přesto byl na konci srpna už více než jednou nohou na Old Trafford.

Navas měl již zakoupené letenky do Anglie a chystal se na cestu do Manchesteru. "Můj agent mi řekl, abych byl v pohotovosti na telefonu. Sice jsem ještě nenastoupil do letadla, ale už jsem na něj čekal. Říkal jsem si, že pokud si bůh přeje, abych odešel z Madridu, tak to bude nejlepší. On to však nechtěl, takže jsem pořád tady," svěřil se zkušený brankář rozhlasové stanici Cadena COPE.

Madrid je můj domov, svěřil se Navas

Když se dozvěděl, že z připravované výměny nakonec sešlo, zářil neskutečným štěstím. "Když jsem zjistil, že zůstávám, tak jsem plakal. Bylo to hodně emotivní, protože jsem nikdy nechtěl z Realu odejít. Madrid je můj domov," řekl osmadvacetiletý gólman.

Na poslední den letního přestupního termínu jen tak nezapomene. "Byl to jeden z mých nejhorších dnů v mé fotbalové kariéře," přiznal Navas, který má s Realem smělé plány. "Chci v Madridu napsat vlastní příběh a v tomto ročníku vyhrát úplně všechno. Máme se ještě v čem zlepšit, ale jsme na dobré cestě," připomněl na závěr.

Real je ve španělské Primera División po čtyřech odehraných kolech na druhém místě s dvoubodovou ztrátou na vedoucí Barcelonu. Úspěšně zvládl i start do Ligy mistrů, když doma porazil Šachtar Doněck vysoko 4:0.

Reklama

Související témata: