Hlavní obsah

Neprodat Messiho byla chyba! tvrdí dočasný šéf Barcelony

Barcelona/Praha

Měli ho nechat jít. Prozatímní prezident Barcelony Carles Tusquets v nedávném rozhovoru pro španělská média přiznal, že snaha minulého vedení udržet za každou cenu argentinského fotbalistu Lionela Messiho byla chyba. Katalánský velkoklub je nyní na pokraji bankrotu a podle Tusquetse by právě letní odchod šestinásobného držitele Zlatého míče klubové pokladně značně odlehčil.

Foto: Albert Gea, Reuters

Argentinský fotbalista Messi v Maradonově retro dresu

Článek

Barcelona padá do obřích dluhů a podle dočasného prezidenta je to vina nezodpovědného hospodaření jeho předchůdce Bartomeua. „Držet za každou cenu Messiho byla Bartomeuova poslední chyba, kterou udělal," nechal se slyšet Tusquets.

Fotbalisté i trenéři blaugranas nedávno sice souhlasili s částečným snížením mezd v celkové výši 122 milionů eur (3,2 miliardy korun). Ani to ale podle současného prezidenta prý nemusí stačit a Barcelona podle něj může už v lednu přestat platit své závazky a dostat se do insolvence.

Tusquets zároveň přiznal, že odchod Messiho se v současné situaci jeví jako jediné možné řešení finanční situace. Klub si už podle něj nemůže dovolit nejlépe placeného fotbalistu světa, jehož roční příjem z klubové kasy činí přibližně 100 milionů eur (asi 2,6 miliardy korun).

Messi chtěl v létě Barcelonu opustit. Zájemců bylo hned několik. Nejvíce se spekulovalo o odchodu do Manchesteru City nebo PSG. Tehdejší prezident Bartomeu ale exodu argentinské hvězdy chtěl za každou cenu zabránit, a Messimu dokonce vyhrožoval právními tahanicemi.

Odcházející prezident se tehdy podle mnohých nechtěl do historie zapsat jako někdo, kdo nechal z Barcelony pláchnout nejlepšího fotbalistu světa.

Trenér Barcelony Ronald Koeman se ohradil proti slovům Carlese Tusquetse
"Vyjádření prezidenta považuji za jeho osobní názor a já respektuju každý názor, ale Leo hraje tuto sezonu za Barcu a jen on rozhodne o své budoucnosti. Doufám, že ji spojí s námi. Neznám detaily o peněžních tocích v klubu, to není moje úloha. Moje práce je připravit tým, hrát dobře a vyhrávat."

Reklama

Související témata: