Hlavní obsah

Atlético - Barcelona 2:3Neymar dvěma góly zařídil obrat Barcelony. Katalánci v hektické odvětě poháru vyřadili Atlético

Madrid

Prvními semifinalisty Španělského poháru se stali fotbalisté Barcelony, kteří po domácím vítězství nad Atlétikem (1:0) vyhráli odvetu v Madridu 3:2. Barcelona v utkání dvakrát prohrávala, ale i díky dvěma trefám Neymara nakonec slavila výhru a postup. Domácí si vstřelili vlastní gól a navíc inkasovali dvě červené karty.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Barcelonský Neymar oslavuje gól v pohárové odvetě proti Atlétiku Madrid.

Článek

Zatímco úvodní semifinálový duel příliš zajímavých momentů nenabídl, tentokrát sledovali fanoušci na stadiónu Vicenteho Calderóna fantastickou podívanou hned od prvních minut. Mnozí se možná ještě ani nestihli usadit na svá místa a už mohli rozpoutat gólové oslavy.

Po 39 sekundách zápasu se před šestnáctkou dostal k míči Fernando Torres, oklamal Javiera Mascherana a parádní ranou z vápna překonal gólmana Marc-Andrého ter Stegena. Jenže ještě v úvodní desetiminutovce stihl srovnat střelou z úhlu Neymar.

Atlétiko se sice po půlhodině hry znovu dostalo do vedení, když po faulu Mascherana proměnil penaltu Raúl García, jenže ještě před koncem poločasu stihlo dvakrát inkasovat.

Atlético dohrávalo v devíti

Miranda se po rohovém kopu snažil odclonit Luise Suáreze, jenže míč odkopl tak nešťastně, že překonal vlastního brankáře. Jordi Alba následně po rychlém kontru naservíroval ve skluzu míč na malé vápno Neymarovi, jenž si v pohodě poradil s gólmanem a připsal si druhou trefu v utkání.

Barcelona tak ještě do přestávky stihla zápas otočit. Před odchodem do kabin navíc oslabil šance domácích kapitán Gabi, který po strkanici mimo hřiště vyfasoval červenou kartu. Nejblíže vyrovnání byl ve druhé půli debutant Cani, jeho ránu ale Ter Stegen zvládl vyrazit. Naděje Atlétika definitivně pohřbil v závěru Mario Suárez. Messimu ošklivě přejel achilovku a po druhé žluté i on dostal červenou kartu.

Čtvrtfinále Španělského fotbalového poháru - odveta:
Atlético Madrid - Barcelona 2:3 (1. Torres, 30. R. Garía z pen. - 9. a 41. Neymar, 38. vlastní Miranda), první zápas 0:1, postoupila Barcelona.

Reklama

Související témata: