Hlavní obsah

Neymarův přestup korupce neprovázela, rozhodl soud

Madrid

Španělský soud odložil případ zpronevěry a korupce týkající se přestupu brazilského fotbalisty Neymara do Barcelony. Žádný trestný čin se podle rozhodnutí soudu nestal. Staženy byly i žaloby proti Neymarovu otci a agentovi v jedné osobě, bývalému předsedovi Barcelony Sandru Rossellovi a bývalému předsedovi Santosu Odíliovi Rodriguesovi.

Foto: Sport.cz

Brazilský fotbalový klenot Neymar.

Článek

Barcelona koupila Neymara v roce 2013 ze Santosu oficiálně za 57 miliónů eur, posléze ale vyšlo najevo, že klub za útočníka ve skutečnosti zaplatil takřka 83 miliónů. Podle obžaloby šlo v případu o korupci, to ale nyní soud nepotvrdil.

Kauzou se zabývaly i španělské berní úřady, které klub i hráče obvinily z daňových úniků. Zástupci Barcelony uhradili už v roce 2014 dlužnou částku 13,5 miliónu eur, úmyslné krácení daní ale popřeli. V polovině června klub přijal další vyměřenou pokutu 5,5 miliónu eur a případ tak pro něj po dohodě se státním zastupitelstvím skončil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články