Hlavní obsah

Oficiálně ještě trenérem není, Xavi už měl ale z Barcelony vyhodit první hvězdu

Předzvěst čistky? Katalánský velkoklub ještě legendárního Xaviho oficiálně ani neohlásil jako nástupce trenéra Ronalda Koemana. Podle zpráv ze Španělska už měl ale bývalý záložník z kádru Blaugranas vyhodit prvního fotbalistu. Xavi prý nepočítá se službami nizozemského útočníka Luuka de Jonga.

Foto: Ibraheem Al Omari, Reuters

Bývalý záložník Barcelony Xavi

Článek

S informací přišel twitterový účet barcacentre. Jedenatřicetiletý De Jong, který je v Barceloně na hostování ze Sevilly a který v dresu katalánského klubu nastoupil k devíti zápasům, v nichž vsítil jednu branku, údajně chybí v plánech Xaviho na vyvedení Barcelony z její současné mizérie.

Nizozemský reprezentant se k týmu z Camp Nou připojil po odchodu Antoinea Griezmanna. Někdejší kouč Koeman ho přivedl jako hvězdnou posilu, sliboval si od něj produktivitu a jeho kvality přirovnával k fotbalovému umu Brazilce Neymara.

Jenže De Jong do týmu nezapadl a jeho dny v dresu Barcelony jsou podle všeho sečteny. Camp Nou by měl opustit už v lednu.

Vedení Barcelony odvolalo minulý týden po ligové prohře na hřišti nováčka Vallecana 0:1 kouče Koemana. Katalánský velkoklub by měl v současnosti o novém trenérovi jednat se saúdskoarabským klubem Al Sadd, kde má Xavi smlouvu do roku 2023.

Předčasné rozvázání kontraktu by podle posledních zpráv mělo přijít na pět milionů eur (asi 126 milionů korun). Zaplatit by je prý mohl Xavi z vlastní kapsy.

Reklama

Související témata: