Hlavní obsah

Pikantní El Clásico! Jsi hlupák a blázen, křičel Xavi na obránce Realu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dobách, kdy na lavičce Realu Madrid seděl José Mourinho a Barcelonu táhla hvězdná trojice Messiho, Xavi a Iniesta, byla El Clásika na ostří nože. To čtvrteční na Santiago Bernábeu, a sice úvodní semifinále Španělského fotbalového poháru (Barcelona vyhrála 1:0), přehecované nebylo. Nicméně i tak nabídlo dvě pikantní situace.

Foto: Juan Medina, Reuters

Kouč Barcelony Xavi dostává žlutou kartu v pohárovém duelu s Realem Madrid.

Článek

Řecko-římský klinč v podání domácího Viniciuse a De Jonga, především však hádku mezi koučem Barcelony Xavim a obráncem Realu Carvajalem. Všechno začalo soubojem obránce Balda s Carvajalem v úvodu nastavení poblíž laviček. Zkušený Carvajal 19letému hráči Barcelony následně slovně vyčinil, což namíchlo nedaleko stojícího Xaviho, který se svého svěřence zastal.

Televizní kamery ho zachytily v momentu, jak Carvajalovi nejprve ironicky říká, že je chytrý. „Jsi hlupák a blázen. Blázen," přisadil si Xavi vzápětí a zároveň Carvajalovi gestem naznačil, že zbytečně moc mluví. Odpověď španělského reprezentanta kamery nezachytily.

Dost možná se na jeho podrážděné reakci podílelo „ponížení" od Balda při lednovém zápase Španělského superpoháru (Barcelona zvítězila 3:1), kdy mu nezkušený teenager při sprinterském souboji ukázal záda.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Éder Militao (uprostřed) z Realu Madrid nešťastně sráží míč do vlastní branky v pohárovém semifinále s Barcelonou.

Xavi za incident dostal žlutou kartu, nicméně v závěru nastavení rozzlobeně protestoval u čtvrtého rozhodčího, že hlavní sudí Montero přidal o minutu navíc. Po konci zápasu byl ovšem Xavi samý úsměv, Barcelona díky vlastnímu gólu Militaa rozehrála semifinále Copa del Rey solidně. „Máme dobrou výchozí pozici, odvetu hrajeme navíc doma. Ale pořád vidím Real jako favorita," prohlásil Xavi.

Reklama

Související témata: