Hlavní obsah

Podle Zidana zaplatí Real za Ronalda rekordní částku

Když fotbalový Real Madrid něco chce, vždycky to dostane. Podle bývalé hvězdy "Bílého baletu" Zinedina Zidana je navíc španělský klub v případě Cristiana Ronalda připraven zaplatit i částku, která by překonala dosavadní rekord 46 miliónů liber (přes dvě miliardy korun), jež před sedmi lety zaplatil právě za někdejšího francouzského záložníka.

Článek

"Na penězích Realu nezáleží. Když v minulosti někoho chtěl, vždycky ho dostal," řekl Zidane při návštěvě mistrovství Evropy v Rakousku. "Samozřejmě bude záležet na hráči, jestli bude do Madridu chtít. Pokud ano, jednou se v Realu určitě objeví," citovala bývalého francouzského reprezentanta agentura Reuters.

Zidane si dokonce přeje, aby se Ronaldo stal nejdražším fotbalistou planety. "Madrid je připraven zaplatit víc než za mě. Doufám, že za Ronalda zaplatí rekordní sumu. Docela by mi to usnadnilo život," prohlásil Zidane, který v roce 2001 přestoupil z Juventusu do Realu za dosud nepřekonaných 46 miliónů liber.

Ronaldo je podle pětatřicetiletého Francouze, který po předloňském mistrovství světa ukončil kariéru, jasným kandidátem na zisk Zlatého míče. "Měl skvělou sezónu. Vyhrál Premier League, Ligu mistrů," řekl Zidane. "Sice s Portugalskem vypadl na mistrovství Evropy ve čtvrtfinále, ale to jeho výkony nijak nesnižuje. Navíc prohrál se skvělým Německem. Myslím, že Zlatý míč si zaslouží," dodal držitel prestižního ocenění z roku 1998.

Real o Ronaldově transferu mluví již delší dobu a sám hráč se několikrát nechal slyšet, že do "Bílého baletu" by rád přestoupil. Celá věc dokonce došla tak daleko, že United podali na jednání madridského celku oficiální stížnost k evropské fotbalové federaci UEFA.

Reklama

Související témata: