Hlavní obsah

Přijde Barcelona o chorvatskou hvězdu? O Rakitiče stojí italský gigant

Od roku 2014 je jeho jméno spjato s Barcelonou. Zda to tak bude i nadále, však zdaleka jasné není. O třicetiletou chorvatskou hvězdu Ivana Rakitiče totiž stojí italský gigant Inter Milán. Spekulace o odchodu vicemistra světa přiživil přestup jednadvacetiletého nizozemského záložníka Frenkie de Jonga, který se stane hráčem katalánského velkoklubu od 1. července.

Foto: Emmanuel Foudrot, Reuters

Zůstane Ivan Rakitič i nadále v Barceloně?

Článek

O služby zkušeného záložníka údajně stojí především Inter Milán. Italská média v minulých dnech dokonce přišla se zprávou, že zástupci Barcelony, Rakitič a Inter jsou na předběžných podmínkách dohodnuti.

To však lídr La Ligy i fotbalista odmítají. "Nechci opustit Barcelonu. Už jsem měl celou řadu nabídek, mluvilo se například o Manchesteru United, ale nemám důvod odcházet," uklidňuje fanoušky úřadujícího španělského mistra Rakitič, který zároveň popírá, že by mezi oběma kluby došlo k jednání.

Vedení Barcelony dokonce podle informací španělských médií hledá způsob, jak Rakitičovi jeho stávají kontrakt, který vyprší 30. června 2021, prodloužit. V letošní sezoně se však případné nové smlouvy s jistotou nedočká, protože Barcelona by se nevešla do platového stropu.

Ani tak se fanoušci Rakitičova odchodu bát nemusí, výstupní klauzule za chorvatskou hvězdu je podle dostupných informací schopno zaplatit jen velmi málo evropských klubů.

Rakitič v probíhající sezoně nastoupil k  25 zápasům, ve kterých si připsal tři branky včetně té rozhodující v sobotním ligovém El Clásicu na hřišti Realu Madrid.

Reklama

Související témata: