Hlavní obsah

Bilbao - Barcelona 1:1První ztráta bez Messiho, Barcelona se klepala o remízu

Druhý zápas bez Lionela Messiho, první ztráta. Barcelona ve španělské fotbalové lize v Bilbau prohrávala, ale zásluhou trefy Memphise Depaye s Bilbaem remizovala 1:1. Fotbalisté Villarrealu ani ve druhém utkání v soutěži nevstřelili branku. Úřadující vítězové Evropské ligy na hřišti Espaňolu Barcelona remizovali 0:0. Valencie v závěru utkání v Granadě alespoň zachránila bod za remízu 1:1.

Foto: Alvaro Barrientos, ČTK/AP

Barcelonský fotbalista Memphis Depay reaguje během utkání španělské ligy v Bilbau. Barca tam remizovala 1:1.

Článek

Barcelona v Bilbau neodehrála povedený zápas. V prvním poločase si domácí Athletic vytvořil několik slibných příležitostí, ale aktivní Iňaki Williams několikrát selhal v zakončení. Záložník Bilbaa Ohian Sancet sice zpracování i zakončení zvládl výborně, ale jeho projektil zastavilo břevno.

Gólu se domácí dočkali po změně stran. Na roh kapitána Ikera Muniaina si naskočil Iňigo Martínez a hlavou prostřelil Neta. V 75. minutě byl blízko vyrovnání Frankie de Jong, ale jeho pohotový oblouček skončil na břevně. O minutu později se fotbalisté Barcelony vyrovnání dočkali. De Jong získal ve středu hřiště míč pro Sergiho Roberta, španělský záložník našel Depaye a útočník, který přišel do Barcelony v létě z Lyonu, nekompromisně propálil brankáře Julena Agirrezabalu.

V závěrečné minutě nastavení mohl být hrdinou Bilbaa střídající Nico Williams, ale v samostatném úniku ho podrazil stoper Eric García a za cenu červené karty zachránil Barcelonu od pohromy. Po následné standardce z ideální pozice se však již skóre neměnilo.

V úvodních dvou kolech neskóroval ani Espaňol, dnes k tomu neměl však daleko. V nastavení se prosadil Wu Lej, ale videorozhodčí odhalil, že si pomohl rukou a branka čínského útočníka neplatila.

Dramatický závěr byl k vidění i v Granadě, která vedla po gólu Kolumbijce Luise Suáreze. Dvě minuty před koncem srovnal z penalty Carlos Soler, ale domácí si vzápětí vzali vedení zpět. Branka Ángela Montora však kvůli těsnému ofsajdu uznána nebyla.

Španělská fotbalová liga - 2. kolo:
Alavés - Mallorca 0:1 (80. Niňo),
Espaňol Barcelona - Villarreal 0:0
Granada - Valencie 1:1 (16. Suárez – 88. Soler)
Bilbao - FC Barcelona 1:1 (50. I. Martínez - 75. Depay)

Reklama

Související témata: