Hlavní obsah

Skandál v Realu! Prezident nazval klubové legendy podvodníky a Ronalda imbecilem

Madrid/Praha

Španělským fotbalem cloumá skandál. List El Confidencial zveřejnil začátkem týdne nahrávku z roku 2006, na které prezident fotbalového klubu Real Madrid Florentino Pérez označuje bývalé hráče Ikera Casillase a Raúla Gonzálese za největší podvodníky v historii klubu. Na další nahrávce z roku 2012 se pak nelichotivě vyjadřuje o tehdejší ikoně Realu Cristianu Ronaldovi a trenérovi Josém Mourinhovi. Čtyřiasedmdesátiletý šéf španělského giganta na zveřejnění soukromých rozhovorů reagoval v obsáhlém oficiálním prohlášení.

Foto: Sport.cz

Legendární španělský brankář Iker Casillas.

Článek

„Casillas není brankářem pro Real Madrid, co víc k tomu mám říct. Nikdy nebyl a nikdy nebude," říká na nahrávce Pérez. „Přivést ho byla jedna z našich největších chyb. Problém je, že ho fanoušci zbožňují," dodal prezident.

„Hráči jsou velmi sobečtí, nejde se na ně v ničem spolehnout a když to uděláte, tak za to zaplatíte. Casillas je jeden z největších podvodníků v historii klubu a druhým je Raúl," zazní také.

Zmiňované nahrávky vznikly těsně před tím, než Pérezovo prezidentství v roce 2006 skončilo. Známý španělský podnikatel se do čela klubu vrátil v roce 2009. A i z jeho druhého funkčního období existuje zvukový záznam, který se nyní dostal na veřejnost. Pérez se na něm trefuje do portugalského dua Ronaldo, José Mourinho.

„Ten člověk je blázen, je to imbecil. Myslíte si, že ten chlap je normální, ale není normální, jinak by nedělal všechno, co dělá," zazní na adresu Ronalda. „Jsou to chlapi se strašným egem, oba rozmazlení. Trenér i on (Ronaldo). Mourinho je idiot," je na nahrávce z roku 2012.

Pérez na zveřejnění audio materiálu reagoval ve veřejném prohlášení, ve kterém tvrdí, že jeho slova jsou vytržená z kontextu a že má v úmyslu podniknout právní kroky. „Zveřejněné citace jsou součástí rozhovorů, které tajně zaznamenal José Antonio Abellán, který se po mnoho let snaží audio záznamy neúspěšně prodat," označuje Pérez za autora nahrávek španělského rozhlasového novináře Abellána.

Foto: Thanassis Stavrakis, Reuters

Hvězdný Cristiano Ronaldo a "jeho voda"

„Považuji za překvapivé, že je El Confidencial vydal dnes, a to navzdory době, která od jejich vzniku uplynula," dodal.

Reklama

Související témata: