Hlavní obsah

Španělsko drtí krize, fotbalistů se ale vůbec netýká. Žijeme v bublině, přiznává kanonýr Falcao

Madrid

Španělsko prožívá těžké ekonomické časy, stát i občané musí drasticky šetřit a mladé lidi drtí obří nezaměstnanost. Nic z toho se ale téměř nedotkne královsky placených hvězd tamní fotbalové ligy. I kanonýr Atlétika Madrid Radamel Falcao připustil, že fotbalisté „žijí v bublině“.

Foto: Daniel Ochoa de Olza, ČTK/AP

Obávaný kanonýr Falcao z Atlétika Madrid promluvil o ekonomické krizi ve Španělsku.

Článek

„Je zcela jasné, že ekonomická situace země není vůbec jednoduchá," rozpovídala se kolumbijská hvězda pro list El Mundo.

„Fotbalisté ale žijí vždy tak trochu v bublině, protože i když nastanou takové těžkosti, krize se jich nedotkne. Já ale moc dobře vím, jak se věci mají, jinak bych snad ani nežil na tomto světě," pokračoval Falcao.

Privilegium skvělé práce

„Mám jen to privilegium, že mám skvělou práci, čehož si nesmírně cením," uvedl. Zároveň si postěžoval, že fotbal je čím dál tím méně o sportu a více o vydělávání peněz.

„Pro spoustu lidí se fotbal stal jen byznysem, což má za následek to, co se z té hry stalo. Dříve býval mnohem přátelštější," posteskla si někdejší hvězda Porta.

Po Portugalsku dokázal Falcao zářit i ve Španělsku a není divu, že o dlouhovlasého kanonýra usiluje řada špičkových evropských klubů. Podle některých spekulací brzy opustí ekonomicky těžce zkoušené Španělsko a zamíří do Anglie.

Sám hráč sice připouští, že se už učí anglicky, ale nikoliv kvůli brzy očekávanému přestupu do Premier League. „Angličtina? Ano, učím se ji. Mám před sebou ale ještě mnoho let. Doufám, že až příště pojedu na dovolenou, budu mít šanci ji použít," dodal Falcao.

Reklama

Související témata: