Hlavní obsah

Španělský tým vítá asijskou posilu. K Espaňolu se připojí čínský Diego Maradona

Barcelona/Praha

Barcelonský tým Espaňol může počítat s novou posilou do útoku. Smlouvu s týmem podepsal čínský forvard Wu Lej. S informací přišel server BBC.

Foto: Albert Gea, Reuters

Nová posila Espaňolu, útočník Wu Lej.

Článek

Wu Lej přichází z týmu Šanghaj SIPG, za který debutoval už v roce 2006, kdy mu nebylo ještě ani patnáct let. Právě trenér, který tohoto hráče objevil a před třinácti lety i zařadil do sestavy čínského klubu, ho přirovnal k argentinské legendě Diegu Maradonovi.

Útočník nasázel v Čínské superlize 120 gólů v 217 zápasech, jen v poslední ligové sezoně vsítil 27 branek. Dvakrát skóroval také na probíhajícím asijském šampionátu, kde Čína skončila ve čtvrtfinále. Je teprve druhým Číňanem, který si zahraje La Ligu. Tím prvním byl Čang Čcheng-tung, který si v sezóně 2015 - 2016 zahrál za madridský klub Rayo Vallecano.

Patnáctý klub španělské ligy vlastněný čínskou společností Rastar Managerial Group útočnou sílu určitě uvítá. Z posledních tří zápasů jen v jednom bodoval, když v úvodním čtvrtfinálovém utkání Copa del Rey remizoval s Betisem 1:1. V lize naposledy prohrál doma 2:4 s Realem Madrid a Eibaru, desátému týmu tabulky, nedokázal minulé pondělí vstřelit jediný gól a prohrál na jeho hřišti 0:3.

Reklama