Hlavní obsah

Alavés - Atlético 1:2Suárez zajistil Atléticu výhru, Messi oslavil 500 ligových startů

Madrid/Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Atlética Madrid vyhráli gólem Luise Suáreze z 90. minuty na hřišti Alavésu 2:1 a zůstali i po 17. kole v čele španělské ligy. Před městským rivalem Realem mají stále dvoubodový náskok a navíc dva zápasy k dobru. Třetí San Sebastian nenavázal na předchozí výhru v baskickém derby s Bilbaem a doma s Pamplonou remizoval 1:1. Pětistý start v dresu Barcelony v La Lize oslavil Lionel Messi asistencí na jediný gól zápasu na hřišti Huescy.

Foto: Vincent West, Reuters

Koke a Luis Suárez z Atlétika Madrid oslavují gól proti Alavésu.

Článek

Atlético šlo do vedení v 41. minutě po kombinaci dvou nejlepších týmových střelců v aktuálním ligovém ročníku. Suárez předložil míč Marcosi Llorentemu, který ranou zpoza vápna a s přispěním teče soupeře dal šestý gól v sezoně.

Domácím ve druhé půli ještě zkomplikoval situaci Víctor Laguardia, který dostal červenou kartu po zásahu videorozhodčího za ostrý skluz. Přesto se Alavésu podařilo v 84. minutě vyrovnat díky vlastnímu gólu Felipeho.

"Rojiblancos" ale v hektickém závěru přece jen vyválčili tři body. Suárez se devátou brankou v ročníku a čtvrtou za poslední čtyři zápasy dotáhl v tabulce střelců na vedoucí dvojici Iago Aspas, Gerard Moreno.

Foto: Albert Gea, Reuters

Fotbalista Barcelony Lionel Messi v duelu s Huescou.

San Sebastian se trápí už od začátku prosince, v lize vyhrál z posledních osmi zápasů jediný. S Pamplonou od 20. minuty prohrával po brance Jonathana Calleriho. Šestou remízu Realu Sociedad v sezoně zařídil ihned po výměně stran devatenáctiletý mládežnický reprezentant Španělska Ander Barrenetxea.

Jediná branka duelu Huesca - Barcelona padla v 27. minutě, kdy Messi poslal dlouhý centr do pokutového území, na který si naběhl Frenkie de Jong. Messi se vrátil do sestavy po doléčení kotníku a návratu z prodloužené vánoční dovolené v Argentině a vedle 500. startu za Barcelonu ve španělské lize to byl jeho 750. zápas ve všech soutěžích. Barca je v tabulce pátá, Huesca se ztrátou čtyř bodů na nesestupové pozice poslední.

Španělská fotbalová liga - 17. kolo:
Bilbao - Elche 1:0 (25. Muniain)
Alavés - Atlético Madrid 1:2 (84. vlastní Felipe - 41. Llorente, 90. Suárez),
Eibar - Granada 2:0 (55. a 76. Gil)
San Sebastian - Pamplona 1:1 (46. Barrenetxea - 20. Calleri),
Huesca - FC Barcelona 0:1 (27. De Jong).

Reklama

Související témata: