Hlavní obsah

Sudí neuznali Valladolidu proti Realu dva góly na základě videa. V prostřihu se přitom objevila prázdná místnost pro VAR

Valladolid/Praha

Šílený večer za sebou mají fotbalisté Realu Valladolid. V utkání proti Realu Madrid nastoupili skvostně, vybojovali penaltu a vstřelili celkem tři branky ze hry, ale nakonec prohráli 1:4. Ptáte se, jak je to možné?

Foto: Sergio Perez, Reuters

Záložník Valladolidu Rubén Alcaraz slaví gól proti Realu Madrid, který je později neuznán.

Článek

Byl to pro Valladolid opravdu hodně smolný zápas. Proti favorizovanému Realu Madrid už ve 13. minutě kopal penaltu po faulu Odriozoly. Rubén Alcaraz ale nabídnutou možnost trestuhodně zahodil - míč skončil vysoko nad bránou.

Valladolid se však nevzdával a hned o chvíli později poprvé skóroval zásluhou Sergia Guardioly. Jeho gól však nebyl uznán kvůli ofsajdu na základě konzultace hlavního sudího Manzana s videoasistentem rozhodčího.

A neuvěřitelná smůla Valladolid - a Guardiolu zejména - provázela dál. Stejný hráč jako v prvním případě totiž skóroval i podruhé, a ani tentokrát nebyla jeho trefa zanesena do zápisu utkání. Důvod jejího neuznání byl opět totožný s tím prvním.

V místnosti pro VAR nikdo nebyl

Obě situace se ukázaly být skutečně těsně ofsajdové a byly posouzeny správně. Fanoušci se ale i tak nad situacemi pozastavovali - v prostřihu po jedné z později neuznaných gólových situací se totiž objevila místnost VAR. Na záběrech ale bylo v místnosti zhasnuto a vůbec nikdo v ní nebyl.

Později se celá situace vysvětlila. Místností pro VAR je totiž více a kamery prý zamířily do špatné - takové, která se používala v některém z předchozích zápasů a nyní byla opuštěná.

Bitvu dvou Realů nakonec ovládl Madrid

Madridský klub, který prohrál dvě utkání s Barcelonou v řadě a následně dostal překvapivě naloženo v Lize mistrů od Ajaxu Amsterdam, si nakonec oddychl, zápas totiž zvládl otočit čtyřmi góly.

Pět minut po první platné brance Valladolidu vyrovnal Varane. Na začátku druhé půle pak Odriozola, který v prvním dějství penaltu zavinil, tentokrát vybojoval pokutový kop ve prospěch madridského klubu.

Jeho exekuce se ujal Karim Benzema, který svým provedením ukázal Alcarazovi, jak se správně kope penalta. Následně Benzema přidal i další branku, gólový účet uzavřel v 85. minutě Luka Modrič a Madrid si z Valladolidu odvezl 3 body za vítězství 4:1.

Madridskému Realu tak nejspíš ani nevadilo, že v 80. minutě dostal Casemiro druhou žlutou kartu a předčasně putoval do sprch. Červený kartonek přitom Brazilec dostal úplně poprvé v profesionální kariéře.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.