Hlavní obsah

Tohle se neodpouští! Fanoušci Atlética Madrid zničili Courtoisovu památku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Famózní výkon brankáře Realu Madrid Thibauta Courtoise ve finále Ligy mistrů bral dech tisícům fotbalových fanoušků. Mnohem hůř to ale snášeli příznivci konkurenčního Atlética Madrid, kteří to dali svému bývalému brankáři pořádně sežrat. Před stadionem Wanda Metropolitano seškrábali pamětní plaketu, která symbolizovala tři odchytané sezony a získaný titul belgického brankáře v dresu Colchoneros.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Gólman Realu Madrid Thibaut Courtois líbá pohár pro vítěze Ligy mistrů.

Článek

Hrdina letošního finále Ligy mistrů belgický brankář Thibaut Courtois přiváděl hráče Liverpoolu do rozpaků. Reds si během devadesáti minut přichystali celou řadu vyložených šancí, jenomže na belgického čaroděje zkrátka recept nenašli. Třicetiletý strážce tyčí se díky neuvěřitelnému výkonu velkou měrou podílel na 14. triumfu Realu Madrid (1:0) v milionářské Lize mistrů.

Opěvovaný Courtois tak poprvé v kariéře zvedl ušatý pohár nad hlavu. Premiérovým vítězstvím v Lize mistrů navíc napravil zaváhání z roku 2014, kdy se z triumfu opět radoval Real Madrid. Belgický brankář však v tu dobu oblékal dres konkurenčního Atlética Madrid, jehož fanoušci letošní triumf Bílého baletu nedokázali překousnout. Moc tomu nepomohl ani rýpavý komentář na předzápasové tiskové konferenci. „V roce 2014 to nevyšlo, ale teď jsem na správné straně historie," znělo z úst Belgičana.

Z brankáře, kterého ještě před několika lety fanoušci Atlética Madrid zbožňovali, se rázem stal Pan nenáviděný. Hořkost v sobě neskrýval ani prezident klubu Enrique Cerezo, který se v emocích vyjádřil směrem k fanouškům. „Pokud chcete odstranit Courtoisovu plaketu před stadionem, tak vezměte sekeru a lopatu a odstraňte ji," vyzval 74letý Španěl.

Reakce rozlícených fanoušků na sebe nenechala dlouho čekat. Plaketa belgického brankáře, která symbolizuje tři odchytané sezony v dresu Rojiblancos a získaný titul, byla bleskově odstraněna. Památka na třicetiletého strážce tyčí před stadionem Wanda Metropolitano je minulostí. Triumf v dresu městského rivala se zkrátka neodpouští.

Reklama

Související témata: