Hlavní obsah

Vyhraje-li španělský titul, zaplatí Real milióny. Málaze, na kterou narazí v závěrečném kole!

Madrid/Praha
Aktualizováno

Dramatický finiš? Nejspíš ne. O titulu ve španělské fotbalové lize je prý rozhodnuto. Byť před závěrečným kolem je rozdíl mezi prvním Realem a druhou Barcelonou pouze tříbodový. Katalánci se však s předstihem loučí s obhajobou, mistrovské fanfáry se podle nich už rozléhají po San Bernabeu. Důvod? Souvislosti, které provázejí poslední duel Bílého baletu v Malaze.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Isco z Realu jásá, dal veledůležitý gól proti Atléticku.

Článek

Aby usedl na ligový trůn Real a nikoli Barcelona, je totiž v eminentním zájmu právě Málagy! Od Bílého baletu za této varianty obdrží 1 milión euro (přibližně 27 miliónů korun). Klub z Andalusie prodal do Madridu v roce 2013 záložníka Isca. Smlouva zahrnuje klauzuli, podle které Real vyplatí Malaze 1 milión euro za každý titul v nadcházejících pěti sezónách, u něhož Isco bude. To se teď může poprvé naplnit.

To však není jediný důvod, proč si Španělsko nepřipouští jiný scénář než triumf Realu. Málagu od března trénuje legenda Bílého baletu Míchel. Když byl nedávno dotázán, zda se zachová jinak než jiná ikona Realu Jorge Valdano, který s Tenerife v roce 1992 v posledním kole připravil královský klub o titul a přihrál ho Barceloně, odpověděl: „Jsem mnohem větší madridista, než byl Valdano," naznačil Míchel, jak se věcí mají.

Trenér Barcelony Málaze nevěří

Korunu všemu nasadil šéf Málagy šejk Al-Thani. „Odpad z Katalánska si k titulu nečuchne," napsal na twitter. Jak se jeho klub v neděli večer zachová? Kouč Barcelony Luis Enrique má jasno. „Věřit Málaze? To spíš tomu, že kdyby moje babička měla kola, stala by se bicyklem," prohlásil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články