Hlavní obsah

Za pět dvanáct. Barcelona registrovala den před začátkem ligy všechny hráče, s výjimkou jednoho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Funkcionáři Barcelony to přeci jen dokázali. Vedení španělské LaLigy potvrdilo během pátečního odpoledne žádost katalánského celku o registraci celkem čtyř nových posil a dvou staronových tváří. Jediným hráčem, který dosud registrován nebyl, je obránce Jules Koundé.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Barcelonský útočník Robert Lewandowski během přípravného zápasu proti Pumas UNAM.

Článek

Barcelona otevře ligu domácím utkáním proti madridskému týmu Rayo Vallecano. Dlouho nebylo jisté, zdali budou moci do zápasu zasáhnout nové posily, ale během včerejšího dne potvrdil oficiální webový portál LaLigy, že vedení přijalo registraci šesti fotbalistů.

Jedná se o útočníka Roberta Lewandowského, stopera Andrease Christensena, záložníka Francka Kessiého, křídelníka Raphinhu a také beka Sergiho Roberta a útočníka Ousmana Dembélého, kteří s klubem prodloužili během léta smlouvu.

Finančními problémy zmítaný velkoklub se těžkosti snaží mírnit různými obchodními transakcemi, naposledy prodal společnosti Orpheus Media dalších 24,5 procenta svého produkčního studia, které spravuje dceřiná společnost klubu Barca Studios. V pátek oznámený obchod za 100 milionů eur (2,5 miliardy korun) navázal na dva týdny starou dohodu s platformou socios.com, která za stejnou částku odkoupila 25 procent.

Na svůj debut si bude muset počkat obránce Koundé, jenž není jako hráč Barcelony evidován doposud a dle zpráv klubu se stále zotavuje ze zranění. Španělská média naznačují, že Katalánci pracují na vyjednání nové smlouvy s dlouholetým stoperem Gerardem Piquém, který se údajně klubu sám nabídl, že přistoupí na horší podmínky, aby mohl být Koundé registrován.

Smlouvu s katalánským klubem o dva roky prodloužil také Nico González. Dvacetiletý záložník se Barceloně nově upsal až do léta 2026 s výstupní klauzulí ve výši jedné miliardy eur. Okamžitě ale zamířil na roční hostování do Valencie.

V případě, že vedení Barcelony v čele s prezidentem Joanem Laportou chce mít do příštího kola k dispozici kompletní kádr, bude muset jednání urychlit, jelikož další bitva čeká Blaugranas už 21. srpna.

Reklama

Související témata: