Hlavní obsah

Lewandowski: Teď není dobré období, nemáme dost času na přípravu

Útočník Bayernu Mnichov Robert Lewandowski sice prožívá nejlepší období v kariéře, trápí ho však, že kvůli neustálému koloběhu zápasů nemá jeho tým ideální podmínky pro trénink. Dvaatřicetiletý kanonýr, který bude na dnešním vyhlášení cen The Best FIFA favoritem na zisk ocenění pro nejlepšího fotbalistu za rok 2020, přesto dělá vše pro to, aby se v dobré střelecké formě udržel co nejdéle.

Foto: Lukas Barth-tuttas / Pool, Reuters

Lewandowski patří k největším hvězdám světového fotbalu

Článek

"Neprožíváme v Bayernu momentálně jednoduché období, nemáme dost času na zápasovou přípravu," řekl Lewandowski serveru bundesliga.com.

"Každý den ale tvrdě pracuju, abych se zlepšoval. Nepřemýšlím o rekordech, snažím se jen koncentrovat na zápasy," doplnil poté, co ve středečním duelu německé ligy s Wolfsburgem zařídil dvěma góly výhru Bayernu 2:1. Prvním zásahem polský útočník dosáhl na metu 250 branek v bundeslize.

Jeho spoluhráč z Bayernu Thomas Müller si kvůli výborné střelecké formě Lewandowského myslí, že v jeho silách je překonat rekord jeho jmenovce Gerda Müllera. Někdejší kanonýr Bayernu z 60. a 70. let v nejvyšší německé soutěži nastřílel 365 branek, 268 gólů dal někdejší hráč Schalke Klaus Fischer (268).

Může překonat Müllerův rekord?

"Robert se v tomto období kariéry neustále zlepšuje, objevil v sobě skryté možnosti a čím dál častěji připravuje góly i pro své spoluhráče. Dál však chce sám střílet spoustu branek, ne pro sebe, ale pro týmový úspěch. Jestli v tom bude pokračovat, nedivil bych se, kdyby Gerda Müllera překonal," uvedl záložník Bayernu.

Lewandowski v tomto ročníku bundesligy vstřelil už 15 gólů ve 12 zápasech, k tomu přidal čtyři asistence. Tři další branky zaznamenal v Lize mistrů. Od začátku minulé sezony nastřílel za Bayern 73 branek v 64 soutěžních duelech.

Reklama

Související témata: