Hlavní obsah

Bayern budí hrůzu, přiznal Hořava. Z pekla Allianz Areny se nepoděláme, tvrdil Petržela

Mnichov

Jako obrovský létající talíř září do daleka mnichovská Allianz Arena. Přes den je bílá, v noci její plášť svítí červeně, když tam hraje Bayern. Modře se rozzáří v den, kdy na její trávník nastoupí druholigový Mnichov 1860. Velký dojem udělal slavný stadión i na hráče Plzně. Zatímco Tomáš Hořava vstoupil do jeho kotle poprvé, Milan Petržela ho zná už ze svého působení v Augsburgu.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Hráči Viktorie Plzeň (zleva) Pavel Horváth, David Limberský, Milan Petržela a Michal Ďuriš na tréninku v mnichovské Allianz Areně před utkáním LM proti Bayernu Mnichov.

Článek

„Už když jsme přijížděli na trénink, zářila červeně. Byl to nádherný pohled, člověku naskakovala husí kůže, cítil jsem zvláštní mrazení,“ přiznal Tomáš Hořava s tím, že na tak velké stadiónu ještě nehrál. „V Turíně jsme hráli s reprezentací také na krásném stadiónu, ale tenhle působí mnohem monumentálnějším dojmem,“ dodal záložník hovořící hanáckým přízvukem.

Těší se na hukot kotle

Bayern viděl mnohokrát v televizi, slyšel z ruchových mikrofonů řev tribun... „Musí to být paráda, když se tenhle obrovský kotel zaplní,“ říkal trochu zasněně, když se při večerním tréninku rozhlížel po prázdných tribunách. „Těším se na ten hukot. To bude určitě něco úžasného. Zatím si ho nedovedu úplně představit,“ povídal ale připomínku, že někomu se mohou v takovém kotli rozklepat kolena, odmítavě zakroutil hlavou... „Každý hráč to má jinak, ale mě naopak bouřlivá atmosféra vyhecuje k co nejlepšímu výkonu. A myslím si, že to platit i pro ostatní kluky.“

Bayern je podle Hořavy momentálně asi nejlepší tým v Evropě. „Především z něj přímo sálá obrovský respekt... Ale hrůza z něj jde taky. Vím, že se čeká naše vysoká prohra. Bayern je obrovský favorit, ale historie pamatuje i případy, kdy se ten podceňovaný vzepřel. Budeme bojovat o šanci, která umírá až poslední,“ zdůraznil Hořava.

Hezčí než barcelonský Nou Camp

Rychlonohý Milan Petržela strmě stoupající tribuny už tak nehltal. Atmosféru Allianz Areny zná jako hráč Augsburgu. „Fandí celý stadión, je to peklo, ale my se z něj nepoděláme. Naopak mě osobně to ohromně motivuje a věřím, že to bude i u ostatních,“ pravil přesvědčivě. „Když jsme vstoupili na trávník barcelonského Nou Campu, byl to také úžasný zážitek. Tenkrát to bylo poprvé, co jsem vstoupil do fotbalového velechrámu. Teď už to tak neprožívám, ale musím říct, že Allianz Arena je hezčí,“ nabídl srovnání Petržela.

„Bayern je momentálně nejsilnější tým v Evropě. Nemáme co ztratit. Chceme uhrát co nejlepší výsledek, ale bude to strašně těžké. Rozjetý Bayern doma nezastavil ani Manchester City. Je to mašina, která převálcuje každého. Ale budeme chtít ukázat, že taky fotbal umíme. Oni také mají nějaké slabiny... Nám by se mohl podařit nějaký brejk, protože oni nemají tak rychlé stopery. Pokusíme se je překvapit,“ vyslovil nahlas přání celého týmu Petržela.

Reklama

  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid