Hlavní obsah

Bitva o klid, balík peněz a Monako! Sparta musí vyhrát o dva góly

Praha

Je vyprodáno, omezená kapacita kolem 9 tisíci diváků se na Letné naplní. Zájem fanoušků odpovídá významu utkání. Fotbalisté pražské Sparty budou večer v odvetě 2. předkola Ligy mistrů s Rapidem Vídeň dohánět ztrátu 1:2 z úvodního duelu. Postupující si zajistí minimálně účast v základní skupině Evropské ligy a v dalším předkole narazí na Monako. Naopak poražený tým stále nebude mít jistotu podzimní účasti v pohárech a ve 3. předkole Evropské ligy potká kyperskou Famagustu.

Sparta věří, že dostane odvetu s Rapidem pod kontrolu. Trénovali letenští penalty? Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Hlavní soutěž Ligy mistrů je zatím daleko. Sparta by musela vyřadit Rapid, Monako a v play off ještě třetího soupeře.

Postup přes tým z Vídně by jí ovšem zajistil aspoň základní skupinu Evropské ligy a s ní garantovaný příjem minimálně 93 milionů korun. A také klid do celé podzimní části sezony.

„Kdyby se nám podařilo postoupit, měli bychom jistotu skupiny Evropské ligy. Spartě ale jeden dobrý zápas za podzim určitě nestáčí," nemyslí si trenér Pavel Vrba, že by klub měl v případě postupu přes Rapid vystaráno.

To je na profilicenci, chválil trenér Pavel Vrba Bořka Dočkala za zhodnocení hry RapiduVideo: Sport.cz

„Nenazval bych to vystaráno. Uvědomujeme si, že kdyby se nám povedlo postoupit, z části se přiblížíme k cíli, který jsme si na začátku sezony vytyčili. Potom si ale neřekneme, že máme splněno. Je tam spousta dalších cílů, ale je to důležitý první krok," přidává se kapitán Bořek Dočkal.

Sparta musí vyhrát o dva góly. Odveta však klidně může dojít do penalt, na které je těžké se dopředu připravit.

„Můžeme se připravit, že si i na tréninku nějaké vyzkoušíme. V pondělí měli hráči soutěž. Končí tím, že někdo nepromění. Doufám tedy, že by kopali tak jako na tréninku. My jsme se asi půl hodiny nemohli dostat ze hřiště, protože všichni trefovali velice dobře," usmívá se Vrba.

Rapid je po výbuchu pod tlakem

„Doufejme tedy, že tím jejich sebevědomí v penaltách stoupne. Víte ale sami, že po 120 minutách je to něco úplně jiného. Hrajete o postup dál v Lize mistrů. Hraje roli spousta faktorů. Máme ale hráče, kteří určitě kopat umí. Víte, jak to ve fotbale chodí. Kolikrát nepromění ti nejlepší, kteří většinou o všem rozhodují," poukazuje zkušený kouč.

Rapid má k dobru výhru 2:1 z domácího duelu. Na druhou stranu však o víkendu v ligové premiéře prohrál 0:2 s outsiderem z Hartbergu a dostal se pod palbu médií.

„Porážka vždycky nějakou drobnou roli hrát může. Každým zápasem tým sbírá sebevědomí. Na začátku sezony je vždycky důležité, aby si hráči začínali věřit a pak se to projevuje i na tom, že se zlepšuje hra samotná," přemítá Dočkal.

„Není to ale nic, čím bychom se zabývali. Máme za sebou přímou konfrontaci s nimi. Oni vědí, o co se hraje a dokážou zapomenout na ligové utkání. Dokážou být dobře připraveni jako při prvním utkání," upozorňuje kapitán.

Hraje se od 20:30, přímý přenos vysílá Sport1. Online reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG