Hlavní obsah

Brazilce Hulka naštval trenér. Hrozí odchodem z Petrohradu

Fotbalový Zenit Petrohrad možná přijde o nejdražší posilu ruské ligy Hulka. Brazilský útočník má problémy s koučem Lucianem Spallettim a po incidentu v úterním zápase Ligy mistrů na půdě AC Milán Hulk pohrozil, že v lednovém přestupním termínu může odejít. Brazilskému útočníkovi se na podzim příliš nedaří, ve čtrnácti soutěžních zápasech zatím vstřelil pouhé tři góly.

Foto: Alexander Demianchuk, Reuters

Brazilský útočník Hulk (uprostřed).

Článek

"Pokud se situace s trenérem nevyřeší, možná půjdu v lednu pryč," svěřil se ruským médiím šestadvacetiletý Hulk, za něhož Petrohrad v září utratil údajně 60 miliónů eur (1,5 miliardy korun).

Nepodal kouči ruku

Spalletti stáhl ze zápasu na San Siru bývalého útočníka Porta v 80. minutě, načež mu Hulk nepodal ruku. Zlost si pak fotbalista vylil ve vzrušené debatě se zbytkem realizačního týmu.

Spalletti nechtěl situaci zveličovat. "Všichni velcí hráči nereagují dobře, když jsou střídání," řekl italský kouč. "Nejdůležitější je, že jsme vyhráli," dodal po vítězství 1:0.

Kvůli Hulkovi byla v Petrohradu napjatá atmosféra na dříve, kdy se někteří hráči dožadovali kvůli jeho lukrativní smlouvě zvýšení platu. Hlavní rebel kapitán Igor Denisov byl na měsíc přeřazen do rezervy.

Reklama

Související témata: