Hlavní obsah

Cítím hrdost, říká Shakespeare a slibuje další senzaci Lišek

Leicester

V anglické lize se jen horko těžko zvedali do pater, z nichž už jim nehrozí pád do druhé nejvyšší soutěže, na evropské scéně Leicester ovšem do poslední chvíle směle bojoval o postup mezi čtyři nejlepší celky Ligy mistrů. Jako nováček, poslední zástupce pyšné Anglie. Nakonec vypadl, ale nedal kůži lacino.

Sestřih zápasu Leicester - Atlético MadridVideo: O2 TV Sport

 
Článek

"Na jedné straně cítím zklamání, na druhé hrdost. Věřím, že přínosem téhle cesty soutěží bude, že to hráči budou chtít zažít znovu, protože Liga mistrů je ta nejvyšší úroveň," říkal trenér Craig Shakespeare po úterní remíze 1:1, která v součtu s porážkou 0:1 v Madridu znamenala pro úřadující anglické šampióny vyřazení.

Lišky vloni senzačně získaly anglický titul, a přestože se jim v této sezóně Premier League nedaří, což vedlo až k odvolání kouče Claudia Ranieriho, v evropských bitvách svými výsledky navázaly na loňský nečekaný domácí primát.

"Atlético jsme trápili do poslední chvíle. Když se nám podařilo vyrovnat, měli jsme několik dalších šancí, ale nakonec jsme na poslední překážce selhali," podotkl kouč momentálně dvanáctého celku anglické Premier League.

Vyjádřil se, že věří někdy v budoucnu v návrat Lišek do hlavní fáze prestižní soutěže. Pro novou sezónu se tam mohly dostat už jen v případě triumfu v LM. To už se jim nepovede, cesta tak vede jen přes anglickou soutěž. A v ní přes návrat na vítěznou vlnu. Bude u toho třiapadesátiletý kouč?, Lišky zatím vede do konce sezóny a nechce spekulovat o své budoucnosti. Zato předpovídal možný celkový triumf loňského finalisty - Atlética.

"Myslím, že v posledních dvou třech letech měli smůlu, že to ve finále nedotáhli. Jasně jsme viděli, jak obrovskou kvalitu mají. V semifinále jsou těžcí soupeři, ale nevidím jediný důvod, proč by Atlético nemohlo vyhrát," prohlásil.

Simeoneho splněné přání

Výkon anglického týmu ocenil i trenér madridského mužstva Diego Simeone. "Musím říct, že soupeř podal vynikající výkon. Bylo nám potěšením proti nim hrát. Ani na chvíli neměli svěšené hlavy a my jsme se museli celý večer bát, že udeří," prohlásil Simeone.

Atlético dovedl do semifinále potřetí za poslední čtyři roky. "Je to skvělé. Když se podívám zpět na první den, kdy jsem přišel na lavičku klubu, mým přáním bylo udělat z Atlética tým, který bude konkurovat každému soupeři, proti němuž nastoupí. Jsem spokojený, že to platí," prohlásil Simeone. "Ekonomicky se nemůžeme rovnat gigantům jako Barcelona, Bayern Mnichov a Real Madrid, ale sportovně určitě," dodal.

Reklama

Související témata: