Hlavní obsah

Debakl od Arsenalu ne, deprese ano. Ještě že máme Vaclíka, mohl si oddechnout šéf Basileje

Londýn

Milosrdná prohra. S fotbalisty Basileje na půdě Arsenalu mohlo být v pokračování Ligy mistrů mnohem hůře. Švýcarský celek uchránil od většího přídělu Tomáš Vaclík, který se mohl těšit na souboj s krajanem Petrem Čechem, ale ten se v domácí bráně neobjevil. Přednost dostal Kolumbijec David Ospina. Moc se nenadřel. Kanonýři vyhráli bez problémů 2:0 po gólech Thea Walcotta z první půle.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Brankář Basileje Tomáš Vaclík a obránce Michael Lang (vpravo) děkují fanouškům za podporu po skončení zápasu Ligy mistrů s Arsenalem.

Článek
Fotogalerie

„Vaclík ukázal, že je vynikající brankář, mohlo to dopadnout hůř," mohl si pro Blick oddechnout prezident Basileje Bernhard Heusler.

Přijatelně vyhlížející prohra nakonec nijak zjevně nelomcovala psychikou hostujících hráčů. Obraz hry ale přece jen působil chmurně. „Je depresivní, jak málo šancí jsme si vypracovali," posteskl si jeden z členů tentokrát neškodné basilejské ofenzívy Renato Steffen.

„Jiní tady ale prohráli víc," připomněl záložník Luca Zuffi. V předešlém kole Premier League si Chelsea odvezla trojku.

Domácí kouč Arséne Wenger před zápasem varoval, že Basilejští nejsou žádnými začátečníky. „Zlobili Manchester United, Chelsea a Liverpool," připomínal, leč jeho mužstvo soupeři nedalo šanci. „Blahopřeji svému týmu za kvalitu, kterou předvedl. Hlavně v první půli to byl top výkon," uvedl Wenger.

Basilej má po dvou kolech ve skupině Champions League na kontě jen bod za remízu s Ludogorcem. Arsenal přidal k bodu z utkání s PSG první výhru.

Reklama

Související témata: