Hlavní obsah

Deset statečných! Ukázali jsme DNA FC Porto, radovali se Portugalci po vyřazení Juventusu

Praha

Byli utahaní k smrti. Od 53. minuty hráli o deseti, čelili nájezdům Ronalda a spol. S vypětím všech sil dovedli úterní odvetu osmifinále Ligy mistrů na půdě Juventusu do prodloužení. Vypadalo, že je v něm Stará dáma roznese. Gól na 2:2 záložníka Sérgia Oliveiry jim však vystřelil postup. Fotbalisté Porta, kteří nakonec v Turíně hrdinně padli 2:3, prožili na stadionu Juventusu kouzelný večer. První duel totiž vyhráli 2:1.

Sestřih osmifinálového zápasu Ligy mistrů Juventus - PortoVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Dlouhý rozběh, rána po zemi, míč prolétl pod černobílou zdí. Vzápětí se od tyče došoural do sítě. Góóól. Střelce, záložníka Porta Sérgia Oliveiru, vzápětí zasypali všichni spoluhráči. Včetně náhradníků a členů realizačního týmu. Cítili, že gól na 2:2 v prodloužení úterní odvety na půdě Juventusu bude stačit. Deset statečných nakonec skutečně postup urvalo.

„Je to jedinečný pocit, dát dva góly v Turíně. Postup jsme si zasloužili, tenhle úspěch je zdrojem hrdosti pro klub i pro naši zemi. V oslabení jsme museli víc bránit, ale snažili jsme se využít každou možnost k ohrožení branky Juventusu. Jsme nesmírně šťastní," citoval Oliveiru server uefa.com.

Svůj tým nasměroval v prvním poločase proměněnou penaltou. Když se však nechal hloupě vyloučit Taremi a domácí Chiesa dvěma góly výsledek otočil, s Portem to nevypadalo dobře. Pak však přišla trefa Oliveiry. Ve čtvrtfinále Ligy mistrů je Porto podruhé za poslední tři roky.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Sergio Oliveira proměňuje proti Juventusu pokutový kop

„Mám mužstvo plné odvážných hráčů. Trpěli jsme, ale také jsme Juventusu způsobovali potíže. Byli jsme skutečným týmem, hráči odvedli skvělou práci. Po vyloučení Taremiho jsme ukázali DNA FC Porto. Nikdy jsme nepřestali věřit, že postoupíme. Tyto dva zápasy s Juventusem se zapsaly do historie klubu," zářil kouč Porta Sérgio Conceicao.

„Je těžké vysvětlit slovy, co jsme na konci zápasu prožívali. Ukázali jsme obrovský charakter, jsme ve velké euforii," doplnil stoper Pepe.

Studio s legendou
Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou středeční duely z Ligy mistrů v přímých přenosech. Moderátor Libor Bouček přivítá ve studiu legendárního českého fotbalistu Vladimíra Šmicra a také Jana Nezmara, bývalého sportovního ředitele pražské Slavie. Po skončení zápasů následují tradičně sestřihy a ohlasy ve studiu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.