Hlavní obsah

Drzoun Kolář svou parádou baví Evropu! Sešívaní mají i nejlepšího běžce celé Ligy mistrů

Praha

Dortmundu sice podlehli, výkon fotbalistů pražské Slavie však měl několik pozoruhodných aspektů. Tak třeba drzá klička brankáře Koláře pobavila nejen vyprodaný Eden, ale celou Evropu. Sešívaní navíc dál vévodí běžeckým statistikám Ligy mistrů, jak týmově, tak individuálně díky svému kapitánovi Tomáši Součkovi.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Slavia - Dortmund

 
Článek
Fotogalerie

Jméno Ašraf Hakimí jim bude ještě dlouho znít v uších. Marocký kmenový hráč Realu Madrid rozhodl duel v Edenu famózním výkonem a dvěma góly.

Jednou si ho však naopak vychutnal gólman Ondřej Kolář. Brankář potvrdil pověst libera, který hraje skvěle nohama. Když na něj presující Hakimí zle dotíral, prostě mu udělal kličku a udělal z něj školáka.

Drzá klička nezůstala bez odezvy, UEFA ji na svém twitteru vyhlásila Parádou dne. Pro českého gólmana jen škoda, že právě Hakimí se pak stal hrdinou utkání.

Pár dní budou chodit po čtyřech

Sešívaní pak také znovu demonstrovali, jak skvěle jsou natrénovaní. Proti Borussii naběhali jako tým dohromady neuvěřitelných 127,77 kilometru, což bylo znovu nejvíc ze všech mužstev v soutěži.

Naběhali jsme 128 km, říká Jan Bořil. Pár sprintíků dneska byloVideo: Sport.cz

Jejich kapitán Tomáš Souček pak po dvou kolech vévodí běžecké statistice mezi všemi hráči Ligy mistrů. Jako jediný naběhal přes 25 kilometrů!

„Když je soupeř technicky výš než my, musíme to nahradit běhavostí. Pokud chcete protivníka dostat do situací, jako například donutit ho kopnout míč do autu, tak vám metry naskáčí. Musíte být připravení a mít charakter dřinu podstoupit. Pár dní budou kluci chodit po čtyřech, bez toho to ale nejde," pochvaluje si kouč Jindřich Trpišovský.

Televize O2 TV díky představení Slavie v prestižní Lize mistrů opět zaznamenala další překonání diváckého rekordu. Ve středu večer během zápasu s Dortmundem O2 TV sledovalo 476 320 diváků. Historický milník padl také v celkovém objemu dat, která protekla sítí O2.

Reklama

Související témata: