Hlavní obsah

Duhové hvězdy Ligy mistrů vyzdobily Eden. Bitva o zlatý poklad je za dveřmi

Praha
Aktualizováno

Klidně jim stačí i remíza, aby se Eden proměnil v opravdový fotbalový ráj. Sešívaní již ve středu večer zaútočí na druhou účast v základní skupině Ligy mistrů, kterou si zatím zahráli jen v roce 2007. Slavii čeká odveta závěrečného 4. předkola s Kluží, odkud si přivezla vítězství 1:0. V přiloženém videu se můžete podívat na záběry z předzápasového tréninku, který odpoledne proběhl.

Slávisté jsou pro postup do Ligy mistrů ochotni udělat cokolivVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Stadion je od pondělka beznadějně vyprodaný, trénink českých šampionů však běží jako obvykle. Trenér Trpišovský dovádí s hráči v bagu, brankáři hrají se zbytkem realizačního týmu oblíbenou čáru, nedávno položený trávník je vzorně nachystaný.

Jen duhové hvězdy loga Ligy mistrů, jimiž je hlediště čerstvě vyzdobeno, potvrzují, že velká bitva o zlatý poklad je tu.

Postup do skupinové fáze by sešívaným vynesl nehynoucí slávu a zisk okolo 400 milionů korun!

Jeden zápas od vysněného cíle

„Dobře jsme vykročili, jsme jeden zápas od Ligy mistrů... Cítím z kluků, jak strašně moc tam chtějí, pro sebe a pro Slavii. Uděláme maximum, tak jsme se i nachystali. Doposud vše jsme postupu podřídili. V současnosti je důležitý pro nás i pro klub," líčí trenér Jindřich Trpišovský.

Stále zůstává opatrný a varuje, že dvojzápas ještě zdaleka není rozhodnutý. Rumunský mistr v předchozím předkole dokázal vyhrát na půdě Celtiku Glasgow 4:3.

Hráči netají, že sní o největším postupu kariéry. „Dostat se do Ligy mistrů by pro mě byla strašně veliká radost. Další meta, kterou chci dosáhnout. Nejenom já, po 12 letech bychom do ní zase postoupili. Víme, o co hrajeme, jsme natěšení," ujišťuje za kabinu reprezentační obránce Jan Bořil.

Reklama

Související témata: