Hlavní obsah

Exploze jen před Anfieldem, na jeho trávníku Real výbuch nepřipustil

Liverpool/Praha

Reminiscence na dva roky starý příběh, kdy Liverpool v semifinále Ligy mistrů smetl na Anfieldu Barcelonu 4:0, smazal tím třígólové manko z prvního zápasu a postoupil do finále, byly sice vábivé, jenže zůstalo jen u nich. Real není Barcelona a Anfield už není chrámem, kde se dějí zázraky. Letos tedy rozhodně ne, neboť Reds na něm vyhráli z devíti zápasů jediný, takže žádný div, že si ve středeční noci neporadili ani s Bílým baletem a se soutěží se loučí.

Sestřih čtvrtfinálového zápasu Ligy mistrů Liverpool - Real MadridVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Sestřih čtvrtfinálového zápasu Ligy mistrů Dortmund - Manchester City

Nic nebylo platné, že se před Anfieldem shromáždilo na čtyři sta nejskalnějších fanoušků, kteří chtěli alespoň za branami ikonického stadionu vytvořit atmosféru, která by jejich týmu pomohla vzepřít se vyřazení. Spíše naopak, protože incident při příjezdu autokaru Realu zastínil všechno, co se poté během devadesátiminutové čtvrtfinálové odvety na trávníku dělo.

Nejzuřivější z domácích rowdies začali házet po autobusu hostů kamením a ostřelovat ho projektily, protože se už předem nedokázali smířit s představou, že Reds po pohře v Madridu 1:3 v Champios League skončí. Podle prvních informací rozbili okna autokaru, a dokonce zranili kouče Realu Zinédine Zidana.

Policie však posléze uvedla zvěsti na pravou míru. „Okenní sklo autokaru bylo poškozeno, nikoli ale proraženo. Žádná zranění nejsou hlášena. Explodující pyrotechnika na místě incidentu výrazně snižovala viditelnost a mohla ohrozit další lidi," uvedla oficiální policejní zpráva.

Foto: David Klein, Reuters

Andrew Robertson z Liverpoolu a Casemiro z Realu Madrid.

Před Anfieldem sice pyrotechnika vybuchovala, Real však na trávníku výbuch nepřipustil. Nastoupil sice bez tří obránců patřících do stabilní sestavy, přesto uhrál bezgólovou remízu, která mu k postupu stačila.

„Projeli jsme bouří, ale zápas jsme zvládli dobře. Věděli jsme, že v odvetě budeme trpět, ale nakonec jsme dosáhli toho, co jsme chtěli," kvitoval výkon svého týmu a nerozhodný výsledek  Zidane, pod jehož vedením zvládl Real už jedenáctý z dvanácti vyřazovacích dvojzápasů Ligy mistrů.

„Jsme si jistí, že zvládneme i další a dostaneme se až do finále. A to přesto, že v dalším kole nás čeká opět těžká zkouška," připomínal obránce madridského celku Nacho semifinálovou konfrontaci s Chelsea i neuvěřitelnou bilanci, kterou Real pod vedením Zidana má.

Foto: Susana Vera, Reuters

Zinédine Zidane a Karim Benzema.

Během pěti let pod jeho vedením vyhrál třikrát Ligu mistrů a dvakrát La Ligu, přičemž letos má opět reálnou šanci získat obě trofeje. To Liverpool se teď musí upínat k tomu, aby se dostal v Premier League alespoň do první čtyřky a zajistil si tím účast v příštím ročníku Champions League.

V odvetě sice měli Reds střelecké příležitosti, aby postupovou bitvu přinejmenším zdramatizovali, jenže v koncovce tragicky selhali. I třeba vyhlášený snajpr Salah, jenž mohl hned v samém úvodu zařídit svému týmu vedení, ale ve velké šanci proti Courtoisovi selhal.

„Přitom všichni dobře víme, že takového příležitosti zakončuje Mo Salah se zavřenýma očima. Tentokrát ale ne," povzdechl si trenér Jürgen Klopp. „Nedali jsme gól, protože s koncovkou máme problémy, a pak už sehrály svou roli zkušenosti hráčů Realu."

„Kdybychom hráli i první zápas v Madridu se stejnou intenzitou a nasazením, jako odvetu, dopadlo by čtvrtfinále jinak. Tentokrát byl náš výkon a touha po vítězství v pořádku, vytvářeli jsme si i šance a udělali jsme dost proto, abychom vyhráli. Čtvrtfinále se hraje ovšem na dva zápasy a my v nich dost dobří nebyli," přiznával domácí James Milner.

„Nyní se proto musíme soustředit na Premier League, abychom se příští rok znovu vrátili do Ligy mistrů, kterou všichni tolik milujeme," potvrzoval Klopp, že nyní podřídí vše ataku na umístění v první čtyřce domácí soutěže.

Reklama

Související témata: