Hlavní obsah

Fatální chyba gólmana. Benzema byl rázem na kótě 70 a Real po dvou marných pokusech zase ve čtvrtfinále

Madrid/Praha

I takové úlety, jaký předvedl gólman Atalanty Sportiello, se na scéně Ligy mistrů stávají. Školácké, trestuhodné, pro italský celek především fatální. Kouč Gian Piero Gasperini dal Sportiellovi trochu překvapivě přednost před o tři roky mladším Collinim, který přitom odchytal první osmifinálový duel s madridským Realem znamenitě. Tah s brankářskou rošádou mu však v odvetě nevyšel...

Sestřih utkání Ligy mistrů Real Madrid - Atalanta BergamoVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Sportiello totiž v Madridu svůj tým pohřbil za živa. V 34. minutě rozehrávku od brány nasměroval přímo na Modriče, který vzápětí předložil Benzemovi přihrávku, kterou prostě nešlo nevyužít.

„Přesto svého rozhodnutí nelituji. Pravdou ale je, že takových chyb se nemůžeme dopouštět, a tak laciné góly nesmíme soupeři nabízet," nesvaloval trenér Gasperini vinu jen na brankáře.

Třiatřicetiletý francouzský rutinér v dresu Bílého baletu samozřejmě Modričovu výzvu zužitkoval a ve 126. zápase v Lize mistrů mohl slavit sedmdesátý gól, který na scéně Champions League vstřelil.

Stal se tak po Ronaldovi, Messim, Lewandowském a Raúlovi teprve pátým fotbalistou v historii, jenž na tuto kótu dokráčel.

Pro Real to byla trefa pochopitelně velice důležitá, neboť po výhře v prvním zápase měl rázem navrch o dva góly a bránu do čtvrtfinále otevřenou dokořán. Dvakrát po sobě se v předchozích dvou ročnících před ním přibouchla, tentokrát jí ale suverénně prošel.

Aby ne, když po fatální chybě gólmana přišla po změně stran další, z níž se po faulu na Viníciuse Júniora narodila penalta proměněná Ramosem, který se vrátil do sestavy.

Foto: Juan Medina, Reuters

Fotbalisté Realu Madrid se radují z úvodní branky utkání

„Přitom jsme dobře začali, měli i první gólovou šanci, jenže pak rozhodly naše chyby," povzdechl si Luis Muriel, jehož trefa z trestného kopu přišla příliš pozdě, než aby osmifinálovou konfrontaci ještě zdramatizovala. Atalanta, která v letošním ročníku Champions League všechny tři předchozí zápasy na soupeřových hřištích vyhrála, aniž by dostala gól, neměla nárok.

„Kromě šance Zapaty jsme jí nedali čichnout. Přitom normálně si soupeř vytváří doma i venku spoustu šancí, ale my dnes hráli velice dobře. Byl to i příslib do budoucna," kvitoval výkon svých svěřenců kouč Realu Zinedine Zidane a chválil především dvojici Modrič - Kroos ve středové řadě.

„Ti dva jsou prostě fenomenální. Lukovi je pětatřicet, ale podle toho, co na hřišti předvádí, to není vůbec znát," složil poklonu chorvatskému legionáři, jenž byl vyhlášen nejlepším mužem zápasu.

Foto: Bernat Armangue, ČTK/AP

Robin Gosens z Atalanty bojuje o míč s Lukou Modričem z Realu Madrid

„Na věk se nedívám, cítím se znovu na sedmadvacet," svěřoval se Modrič. „Důležité je, co předvádíte na hřišti, a nikoli co říkají údaje ve vašem cestovním pase. Stále mám obrovský hlad hrát fotbal na té nejvyšší úrovni, a proto každý den tvrdě pracuji. A hlad má i celé mužstvo, takže po dvou letech jsme zase ve čtvrtfinále. A myslím, že můžeme dojít hodně daleko," avizoval Modrič, že tažení Realu Ligou mistrů zdaleka nekončí.

Zvláště teď, kdy si Bílý balet potvrdil, že i bez Cristiana Ronalda to jde. Poprvé od sezony 2003/04 totiž postoupil mezi osm nejlepších bez hvězdného CR7 v sestavě.

Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou středeční duely z Ligy mistrů v přímých přenosech. Moderátor Petr Svěcený přivítá ve studiu od 20.20 hodin bývalého reprezentanta Tomáše Ujfalušiho, a také Romana Bednáře, který hrával v Anglii za West Bromwich, Leicester či Blackpool. Po skončení zápasů následují tradičně sestřihy a ohlasy ve studiu.

Reklama

Související témata: