Hlavní obsah

Fotbalisté Barcelony odletí kvůli obavám z chrlící sopky do Londýna už dnes

Kvůli obavám z činnosti islandské sopky a omezení leteckého provozu se vydají fotbalisté Barcelony k sobotnímu finále Ligy mistrů do Londýna už dnes večer. Na očekávaný duel s Manchesterem United ve Wembley tak odletí s dvoudenním předstihem oproti původnímu plánu.

Foto: Jon Gustafsson, ČTK/AP

Islandská sopka Grímsvötn chrlí mraky popílku do ovzduší už čtvrtý den.

Článek

"Vzhledem k nejistotě způsobené prachem a popelem z islandské sopky Grímsvötn se Barcelona rozhodla odcestovat do Londýna už v úterý v deset hodin večer," uvedl katalánský klub na svém webu. Na odpoledne chystá tiskovou konferenci, kde poskytne další podrobnosti cesty včetně informací pro fanoušky. A těch se do Londýna chystá přes 20 tisíc.

Sopka chrlí mraky popela už čtvrtý den. V úterý už musely omezit letový provoz první evropské země mimo Island včetně Británie. Nicméně podle odborníků vulkanická činnost mírně polevuje.

Loni museli jet kvůli vulkánu do Milána autobusem

Loni naboural fotbalistům Barcelony plány i pohodu jiný islandský vulkán Eyjafjallajökull, který způsobil chaos v letecké dopravě, a hráči museli jet k prvnímu semifinále Ligy mistrů s Interem Milán autobusem. V Itálii prohráli 1:3 a po domácím vítězstvím 1:0 byli pozdějším vítězem soutěže vyřazeni.

Reklama

Související témata: