Hlavní obsah

Fotbalový mistr světa chce Trpišovskému ukázat, že jej trenér obdivuje právem

Praha

Pyšní se titulem mistra světa, šestkrát byl šampionem německé nejvyšší soutěže. Jeho hodnota na fotbalovém trhu činí bezmála miliardu korun. Obránce Mats Hummels je perlou defenzivy Borussie Dortmund, kterou ve středu večer přivítá pražská Slavia v Edenu v druhém utkání skupiny F Ligy mistrů. Třicetiletý zadák arénu ve Vršovicích dobře zná. Přede dvěma lety v dresu národního týmu trefou dvě minuty před koncem zápasu zařídil těsné vítězství Německa. Doufá, že i ve středu večer bude trávník opouštět s úsměvem a radostí z první výhry Dortmundu v probíhající sezoně nejprestižnější klubové soutěže Evropy.

Je radost se dívat, s jakou elegancí hraje, říká o něm Jindřich Trpišovský. Nastoupí Mats Hummels v Edenu? Video: Sport.cz

 
Článek

Start třicetiletého zadáku byl přitom v ohrožení. Předposlední bundesligové utkání s Frankfurtem kvůli zranění zad nedohrál, v minulém kole jej zdravotní patálie nepustily ani na lavičku náhradníků. „Ale už v pondělí jsem se normálně připravoval. Nešlo o nejintenzivnější trénink v životě, ale měl jsem dobrý pocit," neskrýval Hummels, že je připraven do zápasu nastoupit.

S nadhledem přešel dotazy německých žurnalistů, kteří po třech remízách Borussie v řadě zpochybňovali pozici trenéra a mentalitu týmu. „Je fakt, že poslední dva zápasy se nám nevydařily. Nehráli jsme, jak dokážeme. Dvakrát jsme to soupeři udělali snadné a pouštěli jeho hráče do šancí. Hodně jsme se spoluhráči o výkonech mluvili, analyzovali jsme zápasy. Neinkasovali jsme proto, že jsme se vyhýbali soubojům nebo nechtěli hrát jeden na jednoho. Branky pramenily z našeho špatného postavení. Jsme schopní hrát lépe. Věřím, že v Praze ukážeme pravou tvář Borussie. Proto jsme tady," usmál se Hummels.

Úkol pro útok Slavie. Poradit si s Matsem HummelsemVideo: Sport.cz

„A co se týče mentality, jde o slovo, které se často používá v okamžiku, kdy neznáme příčinu chyb. Já jsem přesvědčený, že v tréninku pracujeme velice dobře a psychicky jsme silní. Mentalita je sice hezké a často používané slovo, ale nevyjadřuje, jak moc jsme připraveni špatné prvky z naší hry odstranit, ani naši touhu se zlepšit," prohlásil Hummels, jehož fotbalový projev opěvoval trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

„Jde o zosobnění fotbalové elegance. Hrát proti němu představuje vysokou školu fotbalu," neskrýval obdiv šéf lavičky Pražanů na adresu bývalého hráče Bayernu Mnichov.

Zápas s Dortmundem je pro mne splněným snem, přiznává Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz

„Já doufám, že si trenér domácího týmu bude po zápase moci říct, jak dobře mě nastudoval. Snad budou jeho slova platit a jeho svěřenci se nedostanou do žádných šancí. Chci mu ukázat, že se nemýlil," smál se Hummels.

Když nastoupil v Edenu poprvé v září 2017 při utkání kvalifikace o mistrovství světa v Rusku, zařídil hlavou po standardní situaci v 88. minutě vítězství Německa. A na Prahu má skvělé vzpomínky i Borussia samotná, která v Česku v soutěžním utkání nikdy neinkasovala. „Je to parádní statistika. Pochopitelně vždy záleží na vývoji duelu, ale přijeli jsme, abychom ji prodloužili," neskrýval Hummels, že s Dortmundem prahne po třech bodech.

Středeční duel Slavie s Dortmundem, v němž se sešívání představí poprvé v základní skupině domácím fanouškům, vysílá přímým přenosem stanice O2 TV Sport. Předzápasové studio startuje již v 18 hodin, samotný přenos v 18.55. Hosty ve vysílání budou mj. hokejisté Chicaga Blackhawks David Kämpf a Dominik Kubalík, kteří se v Praze chystají na zápas NHL proti Philadelphii Flyers.

Reklama

Související témata: