Hlavní obsah

Gól pro playstation, skládá poklonu Ronaldově trefě Barzagli a celý Juventus s ním

Turín/Praha
Aktualizováno

Pro trenéra Realu to byla nádherná noc. Pro Portugalce Ronalda samozřejmě ještě krásnější. Potupit Juventus v jeho chrámu, to je přece velká věc. Vždyť pět let trvalo, než se to někomu v Lize mistrů povedlo, protože poslední domácí porážka Staré dámy je datována do dubna 2013, kdy v Turíně vyhrál 2:0 mnichovský Bayern. Po osmadvaceti zápasech svedl totéž Bílý balet, jenž je tak zase o něco blíž snu o třetím vítězství v Lize mistrů v řadě. „Jde o něco neuvěřitelného. Proti velkému soupeři takový výsledek,“ užíval si triumf záložník Realu Casemiro.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Brankář Juventusu Gianluigi Buffon (vpravo) gratuluje Cristianu Ronaldovi z Realu k vítězství a skvělému výkonu.

Článek
Fotogalerie

LM Sevilla - Bayern

Vychutnat si ji mohl se vším všudy už na trávníku, Ronaldo se o úspěch postaral v rozmezí šedesáti minut. „To byl prostě obvyklý Cristiano. Fotbalista mimořádných kvalit. Proto on a Messi mohou být srovnávání s Pelém a Maradonou," vysekl portugalské hvězdě poklonu veterán v bráně Juve Gianluigi Buffon, jemuž docházelo, že čtvrtfinále bude pro něho i Juventus konečnou.

V osmifinále s Tottenhamem se Stará dáma ještě vyřazení vzepřela, na Real však neměla ani v loňském finále Ligy mistrů v Cardiffu, natož aby na něj měla letos. Zvlášť po úterní domácí potupě.

„Užívejte si výhry a skvělého výkonu, protože v Turíně není snadné vyhrát 3:0. K tomu je zapotřebí i trochu trpět a my trpěli. Přemýšlejte však i tom, co nás čeká příští týden v domácí odvetě, protože Juve se nikdy nevzdává," apeloval na své svěřence Zinedine Zidane.

A to i s vědomím, že má v kádru Ronalda, který je k neudržení. Vždyť v letošní sezóně Ligy mistrů už nasázel čtrnáct branek a celkem jich má z Champions Laegue na kontě  119. Neskutečná bilance.

„Aby ne, když trénuje jako stroj a při každém tréninku nás znovu a znovu překvapuje. I proti Juve byl úžasný," netajil Casemiro, že už při příchodu na trávník hráči Realu cítí, že s Ronaldem v sestavě mají nad soupeřem navrch alespoň o gól.

„Jsem spokojen s jeho výkonem i s výkonem celého týmu. Momentálně je Cristiano opravdu v dobré formě, takže i spoluhráči jsou vedle něho šťastní," přikyvoval Zidane.

„Však také jeho druhý gól byl gólem pro Playstation," nedivil se domácí obránce Andrea Barzagli, že se hráči Realu takto cítí.

„Když máte proti sobě jednoho z nejlepších fotbalistů světa, musíte být perfektní. Pokud mu dopřejete sebemenší prostor, potrestá vás. Jako potrestal nás."

„Kdyby zůstalo jen u dvou gólů Ronalda, mohli jsme mít naději, že v odvetě výsledek třeba otočíme. Třetí branka nás ale úplně zničila. Za týden si pojedeme do Madridu jen zahrát," uznal i trenér Staré dámy Massimiliano Allegri, že myslet za panující konstelace na postup by hraničilo s bohapustým fantazírováním. „Není prostě náhoda, že Real v posledních čtyřech letech třikrát Ligu mistrů vyhrál," připomínal.

„Po zápasech s některými týmy prostě musíte zachovat klid a gratulovat jim, protože jsou objektivně silnější," uznával i Buffon, že jeho představa o konci kariéry s trofejí pro vítěze Champions League nad hlavou se ani letos nenaplní.

A pokud brankářská legenda dodrží svou přísahu a po sezóně opravdu skončí, nesplní se už nikdy.

Reklama

Související témata: