Hlavní obsah

Haraslín: Takovou šanci musím dávat, ale střetly se mi myšlenky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mohl se stát velkým hrdinou a hned ve 12. minutě otevřít skóre. Slovenský reprezentant je sice aktuálně nejlepším střelcem české ligy, své sólo na brankáře ovšem neproměnil. „Takovou šanci musím dávat, ale střetly se mi myšlenky,“ omlouvá se Lukáš Haraslín. Fotbalisté pražské Sparty nicméně v úvodním utkání 3. předkola Ligy mistrů remizovali na půdě FC Kodaň bez branek, což jim dává reálně naděje na postup.

Foto: Mads Claus Rasmussen, ČTK/AP

Největší šanci Sparty měl v první půli úvodního utkání 3. předkola Ligy mistrů na hřišti Kodaně Lukáš Haraslín, brankáře ale nepřekonal.

Článek
Fotogalerie

Kodaň (od našeho zpravodaje) - Ještě není nic hotovo, ale první duel dopadl pro české šampiony vcelku dobře. „Každý zápas chceme vyhrát, ale výsledek 0:0 bychom před zápasem asi brali. Na těžkém terénu jsme hráli proti výbornému soupeři, takže dobré," hodnotí Lukáš Haraslín.

Co vaše šance, mohl jste soupeře brzy zaskočit.

Birmančevič mi balon výborně posunul. První moje myšlenka byla, že zakončím z první. Pak jsme si ale všiml, že brankář začal couvat, tak se mi střetly myšlenky a šel jsem do kličky. Škoda, takové šance samozřejmě musím proměňovat.

Fotbalisté Sparty na Parken stadionu před zápasem s FC KodaňVideo: Pavel Dosadil, Sport.cz

Co ukázal první vzájemný duel?

Kodaň je velmi silná na míči. Nedostali jsme gól, což je velké plus. Přijelo nás povzbudit hodně fanoušků. Věřím, že nás nadějný výsledek zase posune.

V odvetě si tedy věříte?

O víkendu nás ještě čeká liga v Jablonci, musíme dobře zregenerovat, protože zápasy teď půjdou v rychlém sledu. Samozřejmě věřím, že odvetu zvládneme.

Sestřih utkání 3. předkola fotbalové Ligy mistrů FC Kodaň - AC Sparta PrahaVideo: O2 TV Sport

V závěru jste se ovšem dostali pod velký tlak.

Při jejich velkých šancích mi samozřejmě zatrnulo, byly obdobné té mé. Ale také je nedali, asi nebylo nikomu dáno skórovat.

Reklama