Hlavní obsah

Jsem tady a takové góly dávám, představil se Messi skvostnou trefou proti Citizens

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž/Praha

Čekání to bylo dlouhé, na Messiho zvyklosti tedy určitě. Dlouhých 263 minut totiž potřebovala hvězdná letní akvizice Paris Saint Germain, aby vstřelila v novém angažmá první gól. Čekání ale stálo za to, protože trefa Lionela Messiho v úterní konfrontaci Ligy mistrů s Manchesterem City byla výstavní. Akce a spolupráce s Mbappém, která gólu předcházela, ovšem také.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Lionel Messi se vrátil po zranění na trávník a svůj výkon proti Manchesteru City v Lize mistrů ozdobil gólem.

Článek
Fotogalerie

„Skvělý okamžik. Vyplatilo se počkat, až Messi udělá právě to, co předvedl," nešetřil komplimenty na adresu Argentince bývalý obránce Manchesteru United Rio Ferdinand glosující tolik očekávanou partii v Parku princů pro BT Sport.

„On je prostě mužem právě pro takovouto příležitost. Zvláště když hraje proti týmům vedeným Guardiolou," připomněl někdejší záložník Citizens Owen Hargreaves, že šlo už o sedmou branku, kterou Messi vstřelil mužstvům vedeným španělským trenérským mágem.

Přitom ještě před zápasem panovala nejistota, zda hvězdný Argentinec po utrpěném zranění vůbec nastoupí.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Zamyšlený kouč Manchesteru City Pep Guardiola.

„Přál bych si, aby hrál. Kvůli němu i kvůli fotbalu," toužil Guardiola, aby se s Messim zase potkal v přímém souboji. Jeho touha došla naplnění, i když s happy endem, který si nepřál.

Gólem, který Messi vstřelil a jímž pečetil výhru Paris SG. Vůbec první nad Citizens.

„Fantastickým gólem," uznale pronesl Guardiola.

„Jsem šťastný, že jsem ho dal. Byl to teprve můj druhý zápas na tomto stadionu, navíc se pořád přizpůsobuji novému týmu. Čím víc a častěji budeme spolu hrát, tím bude naše spolupráce lepší. Musíme společně růst, stále se zlepšovat a vydávat ze sebe maximum," netajil před mikrofony Canal+ Lionel Messi, jak důležitá branka to i pro něho byla.

A nic na tom neměnilo, že šlo už o jeho 121. gól, který vstřelil ve 151 zápasech Ligy mistrů, do nichž nastoupil.

„Manchester City byl skvělým soupeřem a pro nás bylo po úvodní remíze v Bruggách důležité, že jsme nad ním vyhráli. Vždyť Citizens hráli loni finále Ligy mistrů," připomněl Messi, že vstup do Champios League se pařížským Galácticos vůbec nevyvedl, a zároveň se zmínil i o svém zranění.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Lionel Messi se vrátil po zranění do sestavy PSG a jedním gólem pomohl zdolat v Lize mistrů Manchester City.

Na domácím stadionu si ale vše vynahradili. I díky Messimu, který byl u zrodu prvního gólu a sám přidal druhý.

„Proto nemůžete Messiho nikdy nahradit. Nikdy nevíte, kdy dá gól," poznamenal Nicolas Anelka, který hrával jak za Paris SG, tak i Manchester City, že podobné chvíle, jako v úterní noci, jsou pro Argentince jako stvořené.

Navést si balon k lajně, narazit si ho s Mbappém, nechytatelně vypálit. Ve fázích zápasu, kdy Citizens stupňovali tlak a hnali se za vyrovnáním.

Už v první půli k němu měli blízko, jenže Sterling trefil břevno, aby vzápětí napálil Silva odražený míč jen do tyče. A to na něho prázdná brána doslova vyřvávala, aby se trefil.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Italský gólman Paris St. Germain Gianluigi Donnarumma udržel v úterním šlágru Ligy mistrů proti Manchesteru City čisté konto.

"V takových zápasech jsou podobné okamžiky hrozně důležité," povzdechl si Guardiola.

Sterling měl i další slibné příležitosti, jenže skvělý Donnarumma chytající první zápas v Lize mistrů, je s přehledem likvidoval. A když potřeboval v 90. minutě pomoci, nebylo Messimu na obtíž lehnout si ve zdi k nohám spoluhráčům, kdyby snad Mahrez pálil po zemi.

„Prostě jen další z důkazů, že na budování týmu je potřeba čas. Tvoří se kousek po kousku, a právě takové zápasy, jako byl jen s Manchesterem City, k tomu pomáhají. Zvláště, když to bylo od mých hráčů skvělé utkání," pochopitelně zářil argentinský kouč ve službách Paris SG Mauricio Pochettino.

„To hlavně on je velkým vítězem téhle konfrontace. Pochopil, jakou taktiku proti Guardiolovi zvolit, jeho herní plán byl naprosto dokonalý. Bránit v osmi lidech a tři nechat vpředu. Ostatně, když tam máte Messiho, Neymara a Mbappého, můžete vyhrát jakýkoli zápas," dočkal se i Pochettino chvály od Owena Hargreavese.

Reklama