Hlavní obsah

Jsou nepřemožitelní, a ještě lámou rekordy! Nebylo to dokonalé, brblal Guardiola

Praha

Zastaví je někdo? Manchester City se valí všemi fotbalovými soutěžemi jako nezastavitelný parní válec. Naposledy svěřenci trenéra Josepa Guardioly slavili ve středeční noci vítězství v úvodním duelu osmifinále Ligy mistrů při bitvě s Mönchengladbachem. Po dvoubrankovém triumfu na neutrální půdě v Budapešti má před odvetou anglický tým prakticky jistý postup.

Foto: Laszlo Balogh, ČTK/AP

Fotbalisté Manchesteru City se radují z gólu proti Mönchengladbachu.

Článek

„Předvedli jsme výborný výkon. Snažili jsme se hlavně vyvarovat chyb, protože na této úrovni každá minela znamená problémy. Hráli jsme jednoduchý fotbal a slavíme skvělé vítězství," rozplýval se Bernardo Silva, šestadvacetiletý záložník Manchesteru City, autor první branky zápasu.

Na své poměry se prosadil netradičně hlavou po centrovaném balonu. Obvykle nejsem při zakončení hlavou moc úspěšný. Ale hodně se na to zaměřuji v tréninku. Měl jsem štěstí, protože Joao Cancelo mi dal skvělý míč. Jde o úžasného hráče. Nastupoval jsem s ním v Benfice. Jsme stejná generace, známe dokonale svoje fotbalové myšlení. On zná mé načasování a já zase vím, jak je dobrý při těchto centrovaných míčích," vracel se Silva k vítězné trefě, která nasměrovala Citizens k prodloužení rekordní série.

Foto: Bernadett Szabo, Reuters

Bernardo Silva z Manchesteru City po gólu proti Mönchengladbachu.

Už šestadvacet zápasů v řadě nenašli fotbalisté Manchesteru City přemožitele. Na hřištích soupeřů vyhráli dvanáct utkání v řadě, což je rekord jakéhokoliv anglického klubu. A v úterý oslavili devatenácté vítězství v řadě!

Naprostá dominance

Guardiolův tým jednoznačně dominoval. Od začátku měl převahu, kontroloval hru a svíral protivníka na jeho polovině. „Kontrolovali jsme zápas. Ale nebyli jsme dostatečně efektivní. To je záležitost, na které musíme zapracovat. Abyste v Lize mistrů mohli pomýšlet na úspěch, musíte být dokonalí," vysvětlil Guardiola, že zdaleka nebyl spokojen.

Odmítl, že by lídr anglické ligy, jehož navíc čeká čtvrtfinále FA Cupu a finále Ligového poháru, byl hlavním adeptem na celkový triumf z Ligy mistrů. „Favorita hledejte jinde. V Mnichově," poukázal Guardiola na bývalého chlebodárce z Bavorska. „Vždyť jsme týmem, který byl v celé historii soutěže jednou v semifinále," snažil se Guardiola z mužstva sejmout tlak související s velkým očekáváním.

Foto: Bernadett Szabo, Reuters

Pep Guardiola udílí pokyny svým svěřencům během středečního utkání Ligy mistrů

Borussia se nezmohla prakticky na nic. Až v třetí minutě nastavení poprvé vystřelila na branku. Byl to tristní výjev ambiciózního mužstva. „Nebyli jsme dostatečně odvážní, postrádali jsme kuráž," posteskl si záložník Mönchengladbachu Florian Neuhaus.

„Narazili jsme na brutálně dobrý tým. Mají skvělou formu. Bránili jsme relativně dobře, ale je těžké City zastavit," posteskl si Marco Rose, trenér Mönchengladbachu.

Reklama