Hlavní obsah

Obrat Barcelony v Lize mistrů ozdobila parádní akce. Zakončil jako anděl, zářil Pedri

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Před vzájemným utkáním si trenér Paris St. Germain Luis Enrique se svým bývalým spoluhráčem a nyní trenérem Barcelony Xavim vyměnil pár pochvalných slov. „Ale o výsledku rozhodnou hráči, nikoliv trenéři,“ předeslal. Ne tak docela, Barca i díky dvěma povedeným střídáním Xaviho otočila z 1:2 na 3:2.

Foto: Sarah Meyssonnier, Reuters

Raphinha z Barcelony slaví druhý gól do sítě PSG.

Článek

Katalánský celek v Parku princů nejprve v poločase vedl, ale pak prohrával, když PSG po pauze během tří minut obrátilo skóre z 0:1 na 2:1. Xavi po hodině hry na hřiště poslal Pedriho. A 21letý záložník se okamžitě blýskl parádním pasem za obranu na Raphinhu, jenž vyrovnal na 2:2.

„Pedri se úplně neřídil poučkou ‚chyť se jednoduchou první přihrávkou‘“, glosoval na sociální síti X parádní nahrávku za obranu bývalý záložník a nyní fotbalový expert Zdeněk Folprecht. Navíc Pedri se na hřiště vrátil po více jak měsíc dlouhé pauze způsobené svalovým zraněním.

„Xavi mi prostě řekl, abych byl mentálně nachystaný a připravený pomoci týmu. Chtěl po nás, abychom vysoko presovali,“ prozradil španělský fotbalista.

„Přišel jsem natěšený, abych pomohl týmu, a ten pas na Raphinha mi krásně vyšel a on zakončil jako anděl. Oba trenéři preferovali útočný fotbal s vysokým presinkem, z čehož vyplýval fotbal nahoru dolů,“ poznamenal.

A čtvrt hodiny před koncem se Xavimu povedlo další střídání. Na hřiště se dostal Christensen a jen dvě minuty mu stačily, aby rozhodl hlavou po rohovém kopu. „Pedri přišel a hodně nám pomohl. A Christensen stejně tak a vstřelil vítězný gól,“ chválil 44letý kouč.

Foto: Stephanie Lecocq, Reuters

Trenér PSG Luis Enrique and FC Barcelona Xavi. REUTERS/Stephanie Lecocq

„Jsem na svůj tým nesmírně hrdý. Pokud byste se necítili hrdí nyní, kdy jindy? Myslím ale, že PSG stále zůstávají favority na postup. Jsou skvělí. Nám se hlavně podařilo eliminovat jejich přednosti. Chtěli jsme roztáhnout hřiště, což se nám dařilo. Obzvlášť v prvním poločase, kdy jsme presovali vysoko a účelně,“ pochvaloval si Xavi, jehož tým v první půli lídra francouzské ligy na jeho hřišti přehrával.

Především Raphinha měl několik šancí. „Dělal obraně PSG obrovské problémy,“ poznamenal kouč české reprezentace Ivan Hašek ve studiu Nova Sport.

„Myslím, že jsme dokázali, že jsme jeden z nejlepších týmů na světě. Vlastně myslím, že jsme úplně nejlepší. Přijeli jsme sem vyhrát, což se nám povedlo, ale ještě je před námi těžká odveta,“ uzavřel Pedri. Odveta je na programu příští úterý.

Reklama